Skip to main content
Behandelingen

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op uw huid, welke bestaan uit pigmentophopingen. De pigmentvlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen. Ze kunnen door verschillende oorzaken ontstaan.

De behandeling

Hoe ontstaat pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op uw huid, welke bestaan uit pigmentophopingen. De pigmentvlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen. Ze kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de zonnebank, zon, medicatie, zwangerschap of ouderdom. Wanneer een huid blootgesteld wordt aan de zon worden onze pigmentcellen in de huid actief en wordt er melanine (pigment) aangemaakt. Dit pigment beschermt de huid tegen UV-straling. Wanneer het pigment in de huid niet evenredig wordt verdeeld, kan dit zorgen voor een samenklontering van melanine en zich uiten in een pigmentvlek.

Gratis proefbehandeling aanvragen

Melasma
Melasma, ook wel het zwangerschapsmasker genoemd, is een toename van pigment op de wangen, bovenlip, rondom de ogen en het voorhoofd. De toename van het pigment kan ontstaan door een verandering van de hormonen in je lichaam. Voornamelijk oestrogenen en progesteron kunnen pigmentaanmaak stimuleren. Melasma ontstaan dus niet alleen tijdens een zwangerschap, maar kan ook ontstaan door het gebruik van anticonceptie, bepaalde cosmetica, anti-epileptische geneesmiddelen in combinatie met (overmatig) zongebruik. Daarnaast spelen erfelijke factoren ook een rol.

Post inflammatoire hyperpigmentatie

Wanneer u een trauma (bijvoorbeeld een puistje, wondje, eczeem, etc) aan de huid hebt gehad, kan het zijn dat de pigmentcellen plaatselijk actiever zijn. Deze pigmentcellen zijn plaatselijk actiever geworden vanwege de ontstekingsreactie die heeft plaats gevonden in de huid. Hierdoor ontstaan pigmentophopingen waardoor op de plaats van het trauma donkere plekjes zichtbaar zijn

Wie hebben hier last van?

Iedereen kan last hebben van pigmentvlekken. Wanneer u veel in de zon heeft gezeten, gevoelig bent voor hormonaal pigment of ouder bent heeft u meer kans op pigmentvlekken.

Behandeling

De KTP laser kan in 3 tot 5 behandelingen het pigment minimaliseren/verwijderen. Tijdens de behandeling wordt het gebundelde licht uit de KTP laser in de huid omgezet in energie. Door deze energie wordt het pigment in de huid vernietigd. Na de behandeling zullen de pigmentvlekken eerst iets donkerder kleuren. Het lichaam heeft tijd nodig om het pigment op te ruimen. In een paar dagen tijd zal het pigment eerst gaan schilferen. Vervolgens kan er een korstje ontstaan die na enkele dagen vanzelf van de huid afvalt. Het pigment zal hierdoor steeds lichter worden. Direct na de behandeling zal de huid wat roder zijn de behandeling. Na één dag zal de roodheid verminderen. De huid kunt u dan koelen met een icepack.

*De getoonde resultaten op ons beeld en video materiaal bieden geen garanties en kunnen per persoon verschillen.

Vergoeding voor pigment

Behandelingen voor het verminderen van pigmentvlekken worden door bepaalde zorgverzekeraars vanuit de aanvullende zorgverzekering gedeeltelijk of volledig vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar of bekijk deze pagina om na te gaan of uw behandeling in aanmerking komt voor een vergoeding.

Gratis scan

Wat is de leeftijd van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de leeftijd van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze merken