Skip to main content
Behandelingen

XL Hair behandeling

Nieuw in ons behandelpakket is de XL Hair behandeling om haargroei te stimuleren. Het (vroegtijdig) uitvallen van de haren komt met name bij mannen voor en kan als niet wenselijk worden ervaren. De XL Hair behandeling biedt een oplossing. De afgelopen maanden hebben wij deze behandeling uitvoerig getest en met erg goede resultaten.

De behandeling

XL Hair behandeling bij BLOY Institute Amsterdam

Als de behandeling geschikt is voor uw oorzaak van haaruitval dan merkt u meestal na 4-5 behandelingen dat het haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar. Pas na 6 maanden kan een goede evaluatie plaatsvinden of er nieuwe haargroei heeft plaatsgevonden.

Gratis consult aanvragen

XL Hair behandeling bij BLOY Institute Amsterdam
XL Hair is een lokale behandeling die haarfollikels voedt en stimuleert. Het stopt haaruitval en activeert de groei van nieuwe haren. Deze behandeling is zowel geschikt voor mannen als vrouwen.

We injecteren een vloeistof in de hoofdhuid via micro injecties. Het product bevat hyaluronzuur en een biorevitalisatievloeistof bestaande uit een groot aantal (47) actieve ingrediënten zoals groeifactoren, koperpeptide, vitamine, antioxidanten, aminozuren, peptiden en sporenelementen die de haarfollikels voeden en reactiveren.

Belangrijk om te weten is dat we niet meer haar kunnen teruggeven dan u ooit had. Had u vroeger een volle bos haar? Dan had u vroeger bijvoorbeeld 6 haren in een haarfollikel zitten. Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat op dit moment er nog maar 2 haren per follikel zitten. Hierdoor ziet het haar er dunner uit of ziet het er kaal uit. XL Hair kan ervoor zorgen dat dit weer 6 haren per follikel terugkomen waardoor het haar weer voller is. Meer haar dan u ooit heeft gehad zullen we nooit kunnen maken (je kan bijvoorbeeld geen 8 haren ineens in de haarfollikel krijgen).

Hoe ziet de behandeling er precies uit?
Tijdens de behandeling brengen we de XL Hair in de hoofdhuid door middel van oppervlakkige injecties met de mesogun. Dit is een apparaat die elke keer een juiste dosering in de hoofdhuid brengt. De injecties zijn zo oppervlakkig dat je er bijna niks van voelt. De vloeistof wordt alleen geïnjecteerd op de plekken waar het haar begint uit te dunnen.

De oorzaken van haaruitval
Er zijn verschillende vormen van alopecia (haaruitval). Alopecia androgenetica komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Bij mannen is het wetenschappelijk bewezen dat het ontstaat onder invloed van het androgeen dihydrotestosteron (DHT). Hierdoor worden de terminale haren vervangen voor vellus haar (dunne, ongepigmenteerde, zachte en korte haartjes) die uiteindelijk zullen uitvallen. Daarnaast worden er minder haren in de follikel geproduceerd. Bij mannen toont het klinisch beeld vooral haarverlies voor bij de ‘inhammen’ en op de kruin. Bij vrouwen is de oorzaak moeilijker aan te wijzen. De invloed van het mannelijke hormoon is nog niet wetenschappelijk bewezen. Bij vrouwen toont het klinisch beeld vooral haarverlies bij de scheiding. Deze vorm van alopecia is goed te behandelen met XL Hair omdat de haarfollikels nog aanwezig zijn, helemaal intact en niet verlittekend en omdat er geen duidelijke andere oorzaak is, zoals onderliggend lijden of medicatiegebruik.

Een andere vorm van alopecia is alopecia areata. Dit is een auto-immuunaandoening waarbij er pleksgewijs haar uitvalt. Het klinisch beeld toont 1 of meer ronde tot ovale schepbegrensde kale plekken. Deze vorm is niet te behandelen met XL Hair. Ook vormen van alopecia waarbij er sprake is van verlittekende haarfollikels kan XL Hair weinig doen.

Het resultaat van de XL Hair behandeling bij BLOY Institute Amsterdam
Als de behandeling geschikt is voor uw oorzaak van haaruitval dan merkt u meestal na 4-5 behandelingen dat het haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar. Pas na 6 maanden kan een goede evaluatie plaatsvinden of er nieuwe haargroei heeft plaatsgevonden.

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een mooi resultaat?

Een behandeling voor mannen bestaat uit 6 sessies en voor vrouwen uit 8 sessies waarbij de eerste 4 behandelingen wekelijks plaatsvinden en daarna eens per twee weken. Uit de klinische studie is gebleken dat met deze sessies te beste resultaten worden geboekt. Het verschil tussen mannen en vrouwen wordt bepaald door de verschillen in de hormoonhuishouding. Bij sommige indicaties / situaties kunnen meerdere behandelingen nodig zijn, bijvoorbeeld als iemand zich in de DHT piek bevind. Na een kuur is het belangrijk om iedere 6-8 weken voor een onderhoudsbehandeling te komen. Het gebied waar haaruitval plaatsvindt wordt behandeld. Daarnaast krijgt u producten mee voor thuis om het resultaat te ondersteunen.

Tips voor een optimaal resultaat

Vooraf aan het behandeltraject krijgt de cliënt een haarspray en shampoo mee naar huis. De haarspray moet je elke dag gebruiken om de haarfollikels en hoofdhuid te voorzien van extra voeding. De shampoo moet worden gebruikt in de ochtend van de dag van de behandeling. De hoofdhuid wordt hierdoor voorbereid op de behandeling. De vloeistof die tijdens de behandeling zal worden geïnjecteerd kan hierdoor beter worden opgenomen in de haarfollikels en hoofdhuid. Het mooiste resultaat krijg je dus door de samenwerking tussen de cliënt en de behandelaar. Volg dus netjes het behandelplan voor thuis!

Wanneer kun je niet worden behandeld met XL Hair?

In een aantal gevallen is een behandeling met XL Hair geen optie. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult kunnen we dit meteen vaststellen.

Aantal indicaties wanneer behandeling niet mogelijk is:
1) Wanneer je allergisch bent voor een van de bestanddelen

2) Wanneer je een verlittekende vorm van alopecia hebt. Hierdoor zijn de haarfollikels dermate aangetast dat er geen nieuwe haren in kunnen groeien.

3) Wanneer je een huidziekte hebt

Wanneer u een aandoening heeft en-of medicijnen gebruikt dan is het belangrijk om dit altijd aan te geven tijdens het consult. Dit kan het resultaat namelijk beïnvloeden.

Waarom is dit een goede behandeling voor haaruitval?

De XL hair is het enige product dat speciaal is samengesteld en ontwikkelt om de haarfollikels extra te voeden.

Moet ik rekening houden met een downtime?

Met deze behandeling is er geen downtime. Wel kan de hoofdhuid enkele uren na de behandeling gevoelig zijn en rood aan doen. Dit trekt vanzelf weg.

Gratis scan

Wat is de leeftijd van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de leeftijd van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze merken