Skip to main content
Behandelingen

Wat is manuele lymfedrainage?

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit vocht. Dit vocht bevindt zich in verschillende delen van het lichaam; de lichaamscellen, lymfebanen, hersenbanen en in de bloedbanen. De taak van dit vocht is onder andere om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen en zo voor een beter afweersysteem te zorgen. Toch zijn er verschillende factoren, zoals ziekten en stress, die ervoor kunnen zorgen dat er onvoldoende doorstroming plaatsvindt waardoor er vochtophoping (oedeem) ontstaat. Bij BLOY Institute bieden we een behandeling aan die de vochtdoorstroming stimuleert en vochtophopingen verwijdert. Veel cliënten gingen u al voor en zijn zeer tevreden over deze behandeling. De meeste cliënten van BLOY kiezen voor de manuele lymfedrainage behandeling na een liposuctie.

De behandeling

Hoe werkt manuele lymfedrainage?

De manuele lymfedrainage verloopt altijd volgens de Dr. Vodder methode. Door middel van een zachte, spiraalvormige massage wordt er een pompende druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen. Op deze manier kan het overtollige vocht in het lichaam worden afgevoerd. Lymfedrainage wordt vaak in de benen, het gezicht en de armen toegepast, maar het kan ook op andere lichaamsdelen worden toegepast. Wel is het belangrijk om te weten dat bij een manuele lymfedrainage behandeling één lichaamsdeel per keer wordt behandeld. Het kan dus zijn dat u meerdere behandelingen ondergaat, afhankelijk van de plekken waar de vochtophopingen zitten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Elk lichaam is anders. We stellen daarom graag een persoonlijk behandelplan voor u op zodat u weet waar u aan toe bent. Om te bepalen hoeveel behandelingen er nodig zijn om van uw klachten af te komen, zullen we eerst kijken naar de hoeveelheid lymfevocht dat er in het lichaam aanwezig is. Na de eerste behandeling zult u in ieder geval direct resultaat zien. Vochtophopingen zullen verminderen, de doorbloeding zal aanzienlijk verbeteren en daarnaast zal de behandeling voor een egale huid en gezonde glow zorgen. Maak gebruik van ons gratis consult om te bespreken hoeveel behandelingen u (ongeveer) nodig heeft voor een optimaal resultaat. Klik hier om een afspraak te maken voor een vrijblijvend consult.

Wanneer kan manuele lymfedrainage toegepast worden?

Manuele lymfedrainage kan ingezet worden bij de volgende klachten en situaties die ontstaan zijn door onderhuidse vochtophopingen:

  • Zwellingen;
  • Een zwaar gevoel in de armen of benen;
  • Een gespannen gevoel (alsof armen of been geklemd zitten);
  • Vermoeidheid;
  • Pijn;
  • Functieverlies;
  • Hinder bij dagelijkse activiteiten;
  • Na een liposuctie.

Ook kunnen klachten zoals blauwe plekken en verhardingen onder de huid verlicht worden. Kortom; de manuele lymfedrainage heeft veel voordelen. Bent u benieuwd wat een lymfedrainage behandeling voor uw klachten kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lymfedrainage geschikt na liposuctie

De behandeling ‘manuele lymfedrainage’ is uiterst geschikt na intensieve ingrepen zoals liposucties. Na een liposuctie is het onderhuidse weefsel licht beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam onderhuidse vochtophopingen, waardoor oedeem ontstaat (onderhuidse vochtophopingen). Hierdoor raken de lymfevaten tijdelijk verstopt en worden er minder afvalstoffen afgevoerd. Dankzij de toepassing van lymfedrainage wordt het lymfesysteem ondersteund en kan het vocht weer op de juiste manier worden afgevoerd. Manuele lymfedrainage zorgt op deze manier voor een sneller en mooier herstel na een ingreep zoals liposuctie. 

Wat kost lymfedrainage?

De kosten voor lymfedrainage verschillen per persoon. De kosten zijn gebaseerd op de hoeveelheid behandelingen. Personen met veel vochtophopingen in verschillende lichaamsdelen hebben meer behandelingen nodig dan mensen met minder vochtophopingen. Neem contact met ons voor meer informatie of maak een afspraak voor het gratis consult.

Lymfedrainage behandeling bij BLOY Institute boeken

Bent u op zoek naar een manuele lymfedrainage? Boek dan direct een behandeling bij BLOY Institute in Amsterdam. Wilt u liever meer informatie over de behandeling? Neem dan contact met ons op .

Gratis scan

Wat is de leeftijd van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de leeftijd van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze merken