Skip to main content
Behandelingen

Hifu behandeling

HIFU (dit staat voor High Intensity Focused Ultrasound) is een unieke behandeling op basis van ultrasound om de huid te verstrakken op een non invasieve manier. Naarmate we ouder worden krijgen we te maken met verslapping van de huid. De collageen aanmaak neemt af waardoor de huid er minder stevig uit ziet. HIFU is een behandeling op basis van ultrasound en de energie die vrijkomt tijdens deze behandeling zorgt er voor dat de collageen aanmaak een boost krijgt. Zo zijn we in staat om de huid op een natuurlijke manier te liften en te verstevigen.

Gratis huidscan aanvragen
De behandeling

HIFU behandeling bij BLOY Institute Amsterdam

HIFU werkt op basis van gefocaliseerde ultrasonen technologie. Wanneer de akoestische energie van geluidsgolven op een bepaalde diepte wordt gefocaliseerd stijgt de temperatuur voor heel kort tot boven de 65 graden. Deze stijging is voldoende om de cel vernieuwing en collageenproductie in de huid op gang te brengen. Het bijzondere aan de behandeling is dat ´oud collageen´ wordt vervangen door ´nieuw collageen´. De HIFU is in staat om de zogenaamde SMAS laag in de huid te verwarmen waardoor deze onmiddellijk verstrakt. De SMAS laag is precies die laag van het weefsel die chirurgen liften tijdens een chirurgische facelift. Daarnaast kunnen we op een veilige en heel gecontroleerde manier precies de juiste diepte energie afleveren daar waar het nodig is om de huid te liften en te verstrakken. Een van de grote voordelen van HIFU is dat de huidoppervlakte niet wordt beschadigd. Het apparaat is uitgerust met verschillende koppen.

Gratis consult aanvragen

2 koppen helpen om de huid te stimuleren en het slapper worden van de huid te bestrijden en er is een speciale kop aanwezig om een niet-invasieve lysis op gang te brengen. Een niet-invasieve lysis is erg geschikt om een dubbele kin te behandelen of de bovenarmen.

De behandeling wordt als pittig ervaren. Wij adviseren daarom om vooraf aan de behandeling 3 dagen 3 x per dag 400 mg ibuprofen tijdens de maaltijd in te nemen, 1 uur voor de behandeling 400 mg ibuprofen + 1000mg paracetamol. Daarnaast adviseren wij om de Emla crème aan te schaffen. U kunt deze een half uur voor de behandeling bij ons aan laten brengen of u kunt deze zelf aanbrengen voor uw komst.

BLOY Institute Amsterdam

De Lumify Echo
Tijdens een HIFU behandeling werken we met de Lumify Echo om zo exact te kunnen meten hoe diep we werken op welke huidlaag. Dit stelt ons in staat om zeer nauwkeurig te werk te gaan en maximaal resultaat te behalen daar waar de client het nodig heeft.

HIFU voor lichaam
De HIFU behandeling kan naast het gezicht, de nek en het decolleté tevens toegepast worden op het lichaam. Momenteel behandelen we de volgende zones: armen, knieën, dijen. buik en billen. Het is een fantastische behandeling om verstrakking en een lift te realiseren. Daarnaast zal de huid zich verstevigen doordat de collageen productie een boost krijgt.

Onze huidscan

De huidscan bij BLOY Institute

Voor we van start gaan met de behandeling wordt eerst een uitvoerige huidscan gemaakt. Bij BLOY Institute Skincare maken we gratis een gecombineerde huidscan waarbij we met 2 verschillende apparaten werken zodat we een volledige analyse op tafel krijgen. De afgelopen 6 jaar hebben we met de MAC huidscan gewerkt maar onze twee nieuwe apparaten geven ons een nog beter beeld van de huid. We kunnen nu daadwerkelijk in de huid kijken en heel precies de dikte van uw collageen in kaart brengen. De scans geven een zeer uitgebreid en objectief beeld van uw huid en ook van de diepere lagen die we met het blote oog niet kunnen zien. Vanuit daar kunnen we het juiste behandelplan opstellen maar ook de voortgang nauwkeurig monitoren. Als cliënt kunt u zelf via de scan zien dat uw collageen zal verbeteren door onze unieke behandelmethode en de bijbehorende supplementen.

Het resultaat van

HIFU behandeling bij BLOY Institute

Het resultaat heeft tijd nodig. Het lichaam gaat zelf de collageen (her)productie op gang brengen en de eerste resultaten zullen na ongeveer 3 tot 6 maanden zichtbaar zijn. Na deze periode zult u een zichtbare versteviging van de huid en een lifting van de gezichtscontouren waarnemen. De huid is voller en fijne lijntjes en rimpeltjes zullen verminderen. Indien u tevens behandeld bent voor het kin gebied dan zult u een zichtbare afname van de dubbele kin waarnemen.

Het verschil

Groot verschil in aanbieders voor de HIFU behandelingen.

Een HIFU behandeling is volkomen veilig. Ultrasone technologie worden al meer dan 50 jaar met succes ingezet en de HIFU behandeling is FDA goedgekeurd. Wel is het belangrijk om te noemen dat er veel soort gelijke (met name goedkopere) apparaten op de markt zijn. Bij BLOY Institute werken we uitsluitend met het gecertificeerde apparaat. Daarnaast is ons personeel optimaal getraind en blijven zij up to date door voortdurend nieuwe trainingen te volgen.

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig van de HIFU?

U heeft slechts 3 behandelingen nodig voor een prachtig resultaat. De collageen aanmaak zet zich de maanden na de behandeling voort waardoor het 3 tot 6 maanden duurt voordat u het uiteindelijke resultaat zult zien. In sommige gevallen (bij ernstige verslapping) kan eventueel een derde behandeling nodig zijn. Wel blijft het verouderingsproces natuurlijk doorzetten. Een jaarlijkse herhaling van de behandeling is daarom wenselijk. Tijdens de intake kunnen wij een goede indicatie afgeven.

Heb ik al resultaat na 1 behandeling?

U ziet zeker resultaat na 1 behandeling. Wel duurt het ongeveer 3 maanden voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. Afhankelijk van uw huidconditie en uw doelstellingen zijn er meestal 2 behandelingen nodig en bij ernstige verslapping 3 behandelingen.

Voor welke indicaties is de behandeling geschikt?

Voor gezichtscontouring (kaaklijn, wenkbrauwen, neus-lippen plooi)
Verstrakken bovenarmen
Voor huidverstrakking (tevens lifting nek en decolleté)
Voor het verminderen van een dubbele kin (tot wel 50% vermindering)
Voor het aanpakken van rimpeltjes en fijne lijntjes
Voor het verfijnen van de huidstructuur
De behandeling is geschikt voor alle huidtypen en kan prachtig op het gezicht, de hals en het decolleté worden ingezet. Daarnaast kunnen we ook bijvoorbeeld de bovenarmen mooi behandelen. De huid hoeft niet voorbereid te worden en de behandeling mag ook in de zomer periode worden uitgevoerd. Let wel: de behandeling is niet geschikt indien u onlangs een behandeling met B of fillers hebt ondergaan of als u zwanger bent. Bespreek dit altijd van te voren met de huidtherapeute.

Is de behandeling pijnlijk?

Tijdens de behandeling wordt een ultrasound gel aangebracht op de huid voor een goede geleiding van de ultrasonen. De behandeling wordt als pittig ervaren. Wij adviseren daarom om vooraf aan de behandeling paracetamol (2/3) in te nemen. Daarnaast adviseren wij om de Emla crème aan te schaffen. U kunt deze een half uur voor de behandeling bij ons aan laten brengen of u kunt deze zelf aanbrengen voor uw komst. De behandeling duurt tussen de 15 en 90 minuten afhankelijk van het te behandelen gebied.

Moet ik rekening houden met een downtime?

Met deze behandeling is er geen downtime. Wel kan de huid enkele uren na de behandeling wat rood zijn. Dit trekt vanzelf weg. In enkele gevallen kan er een lichte zwelling van de huid plaats vinden maar deze bijwerkingen zijn van korte duur. Vergeet niet om altijd een SPF te gebruiken (zomer en winter).

Zijn er risico´s verbonden aan de behandeling?

De behandeling is volkomen veilig. Ultrasone technologie worden al meer dan 50 jaar met succes ingezet en de HIFU behandeling is FDA goedgekeurd. Er zijn wel veel soort gelijke apparaten op de markt. Zorg er daarom voor dat u zich uitsluitend laat behandelen met gecertificeerde apparaten.

Wanneer is het uiteindelijke resultaat zichtbaar?

Het resultaat heeft tijd nodig. Het lichaam gaat zelf de collageen (her)productie op gang brengen en de eerste resultaten zullen na ongeveer 3 tot 6 maanden zichtbaar zijn.

*De getoonde resultaten op ons beeld en video materiaal bieden geen garanties en kunnen per persoon verschillen

Gratis scan

Wat is de leeftijd van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de leeftijd van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze merken