Skip to main content
Behandelingen

Bindweefselmassage cellulite Amsterdam

Cellulite is een vervelende aandoening waar ruim 80% van alle vrouwen mee te maken krijgt. De belangrijkste oorzaak van cellulite is een verstikte bloedsomloop. Door deze verstikking ontstaan oneffenheden op de huid, ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Cellulite komt voor op de benen, billen en buik. Hoewel de oneffenheden in principe niet schadelijk zijn voor de gezondheid vinden veel vrouwen het niet mooi. Gelukkig zijn er verschillende manieren om cellulite te behandelen. Bij BLOY Institute in Amsterdam bieden wij een bindweefselmassage cellulite voor het lichaam.

De behandeling

Over bindweefselmassage cellulite

Cellulite kan op verschillende manieren behandeld worden. BLOY Institute in Amsterdam biedt een bindweefselmassage cellulite.

Bindweefselmassage cellulite

Met bindweefselmassage verbetert u de doorbloeding in de dieper gelegen huiddelen. In combinatie met een goed voedingspatroon vermindert u op deze manier cellulite.

 • Werkt het beste in kuurvorm
 • Uitgebreid voedingsadvies
Bindweefselmassage cellulite | BLOY Institute Amsterdam

Wat is cellulite?

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is niet alleen van binnen maar ook van buiten zichtbaar op de huid; er ontstaan bultjes en de huid wordt grover. De bultjes die ontstaan lijken een beetje op de schil van een sinaasappel. Cellulite wordt daarom ook sinaasappelhuid genoemd. De meeste vrouwen denken dat cellulite alleen ontstaat bij overgewicht, maar dit is niet zo. Maar liefst 9 van de 10 vrouwen krijgt, ongeacht het gewicht, te maken met cellulite. De meest voorkomende probleemgebieden zijn de heupen, de billen, de bovenbenen en de buik.

Het verschil tussen cellulite en cellulitis

Aangezien cellulite en cellulitis vaak met elkaar wordt verward, leggen we het verschil hier uit. De twee aandoeningen zijn namelijk niet hetzelfde. Cellulite zijn putjes en kuiltjes die ontstaan in het bindweefsel net onder de huid waardoor de huid bobbelig wordt. Het is vooral een cosmetisch probleem. Cellulitis is daarentegen een medische probleem waarbij u last heeft van een bacteriële infectie onder de huid. De huid kan bij cellulitis rood en warm aanvoelen en soms kan het zelfs voor gezwollen lymfeklieren zorgen. Hieronder vindt u op een rijtje wat cellulitis is.

Wat is cellulitis?

• Cellulitis is een bacteriële infectie van het bindweefsel.
• Cellulitis komt met name voor op benen en gaat gepaard met klachten, zoals pijn en koorts.
• Cellulitis wordt behandeld met antibiotica.

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite ontstaat onder andere door het binnenkrijgen van verkeerde en ongezonde voedingstoffen zoals te veel suikers, vetten en alcohol. Hoewel overgewicht geen invloed heeft op het ontstaan van cellulite zal een ongezond eetpatroon de vorming van cellulite wel versterken. Een gezonde levensstijl kan de kans op cellulite verminderen. Een gezond lichaam kan namelijk op de juiste manier afvalstoffen afvoeren en vetten en zuren afbreken en een ongezond lichaam kan dat vaak niet.

Hoe komt dat? Het lichaam gebruikt mineralen om de zuren te bestrijden. Mineralen zijn natuurlijke beschermers tegen zuren. Hoe meer zuren er binnenkomen, hoe meer mineralen er verbruikt worden. Mineralen neutraliseren de zuren om ze zo via de normale weg te kunnen uitscheiden. Indien er te veel zuren binnenkomen zullen er uiteindelijk geen mineralen over zijn waardoor de mineralen plaats zullen maken voor afvalstoffen. Het lichaam raakt door deze afvalstoffen meer en meer verslakt. In het eerste stadium van deze verslakking ontstaat er al cellulite. Wanneer cellulite eenmaal ontstaat is het vaak moeilijk weg te krijgen zonder gebruik te maken van een bindweefselmassage die de bloedcirculatie in uw lichaam verbetert. De verbeterde bloedcirculatie zorgt ervoor dat het lichaam weer afvalstoffen en vocht afvoert.

Kan cellulite voorkomen worden?

Er zijn vele factoren die van invloed zijn op de vorming van cellulite. Door de verschillende factoren is cellulite nooit volledig te voorkomen. Er zijn echter wel een aantal zaken die u zelf kunt doen om uw lichaam gezond te houden en zo cellulite te weren.

  • Drink veel water en groene thee

   Water of groene thee helpt het lichaam bij het afvoeren van de giftige stoffen die verantwoordelijk zijn voor cellulite.  Het is belangrijk om minstens 8 glazen water of groene thee per dag te drinken.

  • Sport regelmatig

   Vetverbranding vermindert de kans op cellulite. Regelmatig sporten draagt hierdoor bij aan een gezonde huid.

  • Beperk uw alcohol- en koffiegebruik

   Koffie en alcohol vertragen de bloedstroom en veroorzaken uitdroging. Hierdoor worden de gifstoffen sneller geabsorbeerd door het lichaam.

  • Pas uw eetpatroon aan

   Het is belangrijk om producten met veel suiker of zuren zoveel mogelijk te vermijden. Een anti-cellulite dieet bevat voornamelijk eiwitten, vezels en onverzadigde vetzuren.

De bindweefselmassage cellulite voor het lichaam

Een bindweefselmassage om cellulite (dus niet te verwarren met cellulitis) te verminderen? Hoe werkt dat precies? Cellulite ontstaat door verschillende, soms nog onbekende, factoren. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een bindweefselmassage een positief effect heeft op cellulite. Door middel van een stevige massage worden de vocht- en vetophopingen grondig aangepakt, met als gevolg een gladdere en strakkere huid. De bindweefselmassage moet niet in verwarring worden gebracht met een ontspanningsmassage, dit is het namelijk niet. De bindweefselmassage is in vergelijking met een ontspanningsmassage erg stevig en kan soms pijnlijk zijn. Om optimaal resultaat te behalen is het belangrijk om naast een bindweefselmassage te werken aan een gezonde levensstijl zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van het resultaat.

Hoe vaak moet een bindweefselmassage cellulite toegepast worden?

Huidexperts raden aan om een bindweefselmassage in kuurverband te nemen, omdat alles wat onderhuids gebeurt tijd nodig heeft. Kies bijvoorbeeld voor een 5 wekelijkse behandeling en neem daarna een korte pauze. Zo geeft u de huid de mogelijkheid om in alle rust collageen en elastine op te bouwen. Uiteraard kunt u in overleg met één van onze experts een passende kuur laten samenstellen.

Bindweefselmassage voor het gezicht

Wist u dat de bindweefselmassage ook op het gezicht toegepast kan worden? De massage zorgt onder andere voor een natuurlijke glow, vervaging van fijne lijntjes en rimpels en het afvoeren van afvalstoffen. Bent u benieuwd naar de bindweefselmassage voor het gezicht? Meer informatie hierover vindt u hier.

Meer weten over de bindweefselmassage cellulite behandeling Amsterdam

Bij BLOY Institute kunt u terecht voor een cellulite behandeling in de vorm van een bindweefselmassage voor het lichaam. De bindweefselmassage is de perfecte cellulite behandeling en wordt gegeven door een professionele huidspecialist. Wilt u direct een afspraak maken voor een bindweefselmassage cellulite in Amsterdam? Neem dan contact met ons op.

Gratis scan

Wat is de leeftijd van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de leeftijd van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze merken