Behandelingen

Sculptra filler behandeling

Sculptra is een ander type filler dan hyaluronzuur. Sculptra zet namelijk het lichaam zelf aan tot de productie van nieuw collageen. De huid zal zichzelf met de duur verbeteren en voller, steviger en elastischer worden. Het resultaat is een jonger fris uiterlijk.

De behandeling

Sculptra filler behandeling bij BLOY Institute

Met Sculptra heeft het uiteindelijke resultaat tijd nodig om zichtbaar te worden. Een behandeling met Sculptra zorgt voor een langere termijneffect. U heeft meestal wel ongeveer 3 behandelingen nodig voor het beste resultaat. Maak nu een gratis consult afspraak bij BLOY Institute.

Wat doet Sculptra?

Sculptra zet het lichaam zelf aan het werk tot de productie van nieuw collageen. Hierdoor wordt de huid steviger, voller, elastischer en gaat de huid er jonger uitzien. De initiële behandeling met Sculptra bevat gemiddeld 3 sessies met een wachttijd van minstens 5 weken tussen elke sessie.

Waarvoor gebruiken we Sculptra?

  • Voor herstel van de contouren van kaak- en kinlijn
  • Voor het verbeteren van huidvolume
  • Voor het herstellen en accentueren van jukbeencontouren
  • Voor het behandelen van wangplooien en ingevallen wangen
  • Voor het verbeteren van mondhoekplooien
  • Voor verjonging van de gezichtsvorm

Wat is Sculptra?

Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur verwerkt in hydrogel. De 100% zuivere melkzuurmoleculen zijn gewonnen uit vruchten en bieten. Het materiaal wordt meer dan 25 jaar gebruikt in de chirurgie, tandheelkunde en voedingsindustrie en is absoluut veilig. De productie vindt plaats volgens strenge internationale normen. Onderzoek van de Europese Farmaceutische Commissie heeft aangetoond dat polymelkzuren zeer geschikt zijn voor het behandelen van rimpel- en groefvorming in de huid. Sculptra heeft een Amerikaanse FDA-goedkeuring. Sculptra wordt volledig door het lichaam opgenomen en verdwijnt uiteindelijk geheel uit het lichaam.

De behandeling met Sculptra

Tijdens een behandeling met Sculptra krijgt u altijd een gepaste verdoving zodat u geen pijn hoeft te voelen. De Sculptra-oplossing wordt met een canule of een zeer dunne injectienaald op de juiste diepte ingebracht. Na de behandeling wordt de huid verzorgd met een creme. Een lichte zwelling is in de eerste uren na de behandeling normaal. U kunt uw dagelijkse werkzaamheden direct hervatten na de behandeling.

Het resultaat van Sculptra

Direct na de behandeling is het volumeherstellende effect van Sculptra zichtbaar. Na de eerste week neemt dat effect weer wat af, omdat het polymelkzuur zich verspreidt in de huid. Daarna gaat het nieuwe collageen zich vormen. Het duurt enkele weken voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar wordt. Het resultaat wat u direct ziet na de behandeling is tevens het uiteindelijke resultaat nadat het product is ingewerkt.

Hoelang blijft het effect van Sculptra?

Het effect van Sculptra-behandelingen is duurzaam en kan gemakkelijk twee tot drie jaar aanhouden. In de tussentijd gaat het verouderingsproces natuurlijk wel gewoon door en kan het wenselijk zijn om een tussentijds een touch up behandeling te plannen. Sculptra is na twee jaar volledig door lichaamseigen collageen vervangen.

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen

Wat is Sculptra precies?

Sculptra is een biologisch afbreekbaar polymelkzuur. Dit melkzuur stimuleert de vorming van collageen in ons lichaam waardoor de huid voller en steviger zal worden.

Zie ik direct resultaat na een behandeling met Sculptra?

Direct na de behandeling ziet u resultaat maar na een paar dagen zal dit resultaat tijdelijk afnemen. De huid begint dan zelf collageen aan te maken en het uiteindelijke resultaat is dan na een aantal weken weer zichtbaar en zal langdurig aanhouden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit hangt af van de indicatie en de doelstelling. In overleg met uw behandelend arts wordt er een individueel behandelplan opgesteld. Meestal zijn er 3-4 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat waarbij u jaarlijks een touch up behandeling ondergaat.

Is een behandeling met Sculptra pijnlijk?

De behandeling kan soms licht gevoelig zijn. U krijgt echter altijd een goede verdoving waardoor u zo min mogelijk ongemak ervaart.

Gratis scan

Wat is de leeftijd van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de leeftijd van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze merken