Behandelingen

Botox behandeling

Een boos of nors uiterlijk? Een Botox behandeling biedt uitkomst om een fris en uitgerust gezicht te creëren. Botox kan ingezet worden voor de fronslijnen, lijnen op het voorhoofd en de zogenaamde kraaienpootjes bij de ogen.

De behandeling

Botox behandeling bij BLOY Institute

Daarnaast kan met een botox een mini wenkbrauwlift gerealiseerd worden. Door een behandeling met botox ziet u er weer fris en ontspannen uit. Tevens kan Botox preventief ingezet worden om expressie rimpels te voorkomen. Maak nu een gratis consult afspraak bij botox kliniek Amsterdam, BLOY Institute!

Waarvoor gebruiken we Botuline Toxine?

Wij zetten de Botox behandeling in voor het:

  • verminderen van kraaienpootjes of lachrimpeltjes;
  • ontspannen van een ongewenste gezichtsuitdrukking;
  • ontspannen van een sterke frons;
  • het liften van de wenkbrauwen.

Wat doet Botuline Toxine?

Botuline Toxine ontspant de spieren. Als Botuline Toxine in de spier wordt gespoten, blokkeert dit de zenuwimpuls die voor de samentrekking zorgt, zodat de rimpels verzachten. Het wordt vaak toegepast bij een botox voorhoofd behandeling. Het effect houdt 3-6 maanden; dit is onder andere afhankelijk van de behandelde zone. Zo blijft het effect rondom de ogen meestal korter zichtbaar omdat de oogspieren veelvuldig gebruikt worden. Botuline Toxine kan iedere 3 maanden herhaald worden. Om het resultaat natuurlijk te laten ogen wordt er met de juiste dosis gewerkt zodat niet alle expressie in het gezicht verloren gaat. Voor bijvoorbeeld acteurs en actrices raden wij de zogenaamde ´baby botox´ behandeling waarbij een zeer kleine hoeveelheid botox wordt gebruikt om zo de expressie het beste te behouden en toch het gezicht er uitgerust uit te laten zien.

Wat is Botuline Toxine?

De medische wetenschap kent Botuline Toxine al heel lang. Het is een eiwit dat in de natuur voorkomt. Van oorsprong een gif, maar duizenden keren verdund wordt het reeds sinds de jaren 60 in de geneeskunde gebruikt. Botuline Toxine is, mits door een ervaren arts en volgens de regels der geneeskunst gebruikt, volkomen veilig en zeer doelgericht.

 

Hoe lang blijft het resultaat van Botuline Toxine?

De werking van Botuline Toxine houdt drie tot zes maanden aan en verdwijnt geleidelijk. Bij een vervolgbehandeling houdt het effect langer aan.

De behandeling met Botuline Toxine

Met kleine dunne injectienaaldjes brengt de behandelend arts Botuline Toxine aan in de spier die verantwoordelijk is voor de ongewenste gezichtsuitdrukking. Dit kan zijn in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, naast en onder de ogen, op de kaaklijn en onder de oksels.De behandeling is vrijwel pijnloos, u kunt slechts een kleine tinteling ervaren. De botox behandeling duurt tussen de 15-30 minuten afhankelijk van het aantal zones. Afhankelijk van het aantal zones duurt een behandeling tussen de 15-30 minuten.

Het resultaat van Botuline Toxine

Het effect van Botox is niet meteen zichtbaar. Het product heeft tijd nodig om in te werken. Na ongeveer een 1 week treedt het effect in. Het maximale resultaat is na 2 weken zichtbaar. Indien nodig kan er nog een kleine touch up worden gedaan. Mocht er sprake zijn van diepere rimpels dan kan er voor gekozen worden om de rimpel eerst op te vullen met een filler om vervolgens de botox in te spuiten. Uw arts zal u hierover informeren tijdens een vrijblijvend consult.

Botox Kliniek Amsterdam

Bent u op zoek naar een botox kliniek in Amsterdam, of wilt u persoonlijk advies over een probleem dat u op wilt lossen door middel van botox? Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek zodat onze cosmetische artsen samen met u kunnen kijken naar de mogelijkheden. Een afspraak maken, doet u gemakkelijk en snel via onze website.

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen

Is een botox behandeling veilig?

Absoluut. Wanneer uitgevoerd door een geregistreerde arts is deze behandeling uiterst veilig. U kunt in sommige gevallen last hebben van een blauw plekje op de plaats van injecteren. Botox wordt al jarenlang gebruikt in de cosmetische industrie.

Hoe lang werkt een botox behandeling?

Ongeveer 3-6 maanden, dit is afhankelijk van de behandelde zone. Zo werkt botox rondom de ogen vaak wat eerder uit dan bijvoorbeeld in het frons gebied. Dit omdat we de oogspieren dagelijks veel meer gebruiken dan bijvoorbeeld de frons spier. Een botox behandeling mag na 3 maanden weer herhaald worden.

Zie ik direct effect na mijn behandeling?

Nee het duurt ongeveer 1 week totdat de werking van de botox behandeling zichtbaar is. Het optimale resultaat wordt na circa 2 weken bereikt. Indien nodig kan er na 2 weken nog een touch up behandeling worden ondergaan. 

Kan botox preventief worden ingezet?

Ja zeker, wanneer de lijnen in het gezicht nog niet blijven staan dan kan botox er voor zorgen dat deze lijnen niet statisch worden. Indien u al een zichtbare rimpel heeft dan kan het soms nodig zijn om de rimpel eerst te vullen met een filler alvorens botox wordt ingespoten.

Gratis scan

Wat is de leeftijd van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de leeftijd van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

Onze merken