Skip to main content
Behandelingen

Nordlys (Ellipse) IPL Laser – Vaatjes & Spider Naevi

Nordlys (Ellipse) IPL wordt al jaren gebruikt om vaatjes en spider naevi te behandelen. Vaatjes in het gezicht zijn een veelvoorkomend probleem naarmate we ouder worden, ze kunnen vergrote en vertakte bloedvaten worden, of ze kunnen een meer diffuus patroon van roodheid zijn, vaak gezien over de wangen of neus. Nordlys (Ellipse) IPL werkt door zich te richten op het zichtbare pigment in de oppervlakkige bloedvaten met een geselecteerde golflengte van licht. Het licht verwarmt het vat, waardoor het onmiddellijk dichtschroeit. Het resultaat is de verwijdering van de doelader en de vermindering van algehele roodheid en blozen.

De behandeling

Hoe werkt de Nordlys (Ellipse) IPL-behandeling bij de behandeling van vaatjes in het gezicht?

Het licht wordt aangetrokken door het oxy-hemoglobine in het bloed. Omdat het licht door het bloed in de vaten wordt geabsorbeerd, wordt een warmtereactie veroorzaakt die het bloed stolt en eiwit in de wand van het vat vernietigt. Het vat breekt dan af en het afval wordt verwijderd door het natuurlijke afvalverwerkingssysteem van het lichaam.

Lichte roodheid wordt onmiddellijk tijdens de behandeling waargenomen en dit zal binnen 1-2 uur of in sommige gevallen enkele dagen verdwijnen. Een vertroebeling van het bloedvat is vaak zichtbaar na de behandeling, normaal gevolgd door een variabele mate van zwelling. De zwelling kan tot 4 dagen aanhouden en kan gezwollen lijken, vooral rond de ogen. Dit zijn allemaal tekenen van ontsteking en duiden op een succesvolle behandeling.

Pigmentatie, draadaders, roodheid
Pigmentvlekken, rode en bruine vlekken kunnen worden behandeld zonder de huidskleur aan te tasten. Het licht wordt geabsorbeerd in deze plekken en ze breken en verdwijnen in de loop van een periode. Het Intense Pulsed Light wordt geabsorbeerd in de beoogde bloedvaten, waardoor ze stollen en afbreken. Er is weinig of geen uitvaltijd, waardoor het de perfecte behandeling is tijdens een lunchpauze. Meestal zijn 3-4 sessies vereist.

Wanneer kiest u voor een IPL laserbehandeling?

De IPL laserbehandeling kan voor diverse huidoneffenheden worden ingezet:

  • Huidverjonging
  • Acne
  • Oneffen huidtextuur
  • Rosacea
  • Zonschade
  • Port wijnvlekken
Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen

Heeft de behandeling downtime?

Nadat de behandeling is voltooid, kunnen patiënten binnen 3-5 dagen een helderdere, gezonder uitziende huid verwachten. Patiënten kunnen enige roodheid op de huid ervaren die binnen enkele uren zal vervagen. Bij herhaalde sessies kunnen patiënten een egalere teint, minder onzuiverheden en een gladdere textuur verwachten. De behandeling zal patiënten ook helpen om een jeugdigere huid te behouden.

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik wil laseren?

Belangrijk is dat u niet gebruind bent voor de behandeling. Vier weken voor de eerste behandeling, gedurende het hele traject en tot 4 weken na de laatste behandeling mag u absoluut niet in de zon of onder de zonnebank. Daarnaast dient u elke ochtend minimaal factor 30 aan te brengen op het te behandelen gebied. Ook is het niet mogelijk om te laseren wanneer u een spraytan of zelfbruiner heeft gebruikt.

Gratis scan

Wat is de leeftijd van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de leeftijd van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze merken