Behandelingen

Nordlys (Ellipse) IPL Laser – Pigmentatie

Naarmate we ouder worden, is het gebruikelijk dat mannen en vrouwen donkere of verkleurde plekken op de huid krijgen. Deze op pigmentatie gebaseerde aandoeningen kunnen optreden als gevolg van beschadiging door de zon, veroudering, littekens of hyperpigmentatie, en ze kunnen frustrerend zijn om alleen te behandelen. Voor onze patiënten die de teint willen egaliseren en pigmentatie willen bestrijden, bieden we met trots een verscheidenheid aan Nordlys (Ellipse) Intense Pulsed Light behandelingen aan die een moderne oplossing bieden voor een ongelijkmatige teint en donkere vlekken.

De behandeling

Hoe werkt de Nordlys (Ellipse) IPL tegen pigmentatie?

Ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie bevatten melanine en diffuse roodheid bevat hemoglobine. Het licht wordt geabsorbeerd door de melanine in het gepigmenteerde gebied en de veroorzaakte hittereactie breekt de melanine in de keratinocyten af. Een fototoxische reactie treedt op in de melanineblaasjes en de overtollige melanine wordt donkerder voordat het van de huid loskomt. Het licht wordt ook geabsorbeerd door de oppervlakkige bloedvaten in de huid. De hittereactie veroorzaakt stolt bloedvaten, vernietigt eiwit in de wand van het vat en stimuleert de aanmaak van collageen. Een door de zon beschadigde huid kunnen wij behandelen.

Voor het beste resultaat zijn gemiddeld 1-3 behandelingen met tussenpozen van 4 weken nodig. In de toekomst kunnen aanvullende behandelingen nodig zijn om deze resultaten te behouden.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Pigmentatie en diffuse roodheid zullen drastisch verminderen en de huidtextuur en poriegrootte zullen verbeteren. De pigmentatie zal direct na de behandeling donkerder van kleur worden. Enkele dagen na de behandeling zullen de gepigmenteerde plekken een lichte korst krijgen (dit is een goed teken dat de behandeling heeft gewerkt). Daarna ziet de huid er gladder en frisser uit. Het kan zijn dat er nog enkele behandelingen nodig zijn om een glad en jeugdig uiterlijk te behouden.

Hoe Nordlys (Ellipse) IPL-behandelingen werken om ongewenste pigmentatie te verminderen
Nordlys (Ellipse) IPL maakt gebruik van hoogenergetische lichtpulsen om de bovenste huidlagen binnen te dringen en de collageenproductie in de lagere huidlagen te stimuleren. Het is van cruciaal belang om deze lagere huidniveaus te bereiken, aangezien donkere vlekken of bruine vlekken het gevolg zijn van de natuurlijke productie van bruin pigment of melanine door uw huid in deze lagere huidniveaus. Nordlys (Ellipse) IPL stimuleert niet alleen de aanmaak van collageen om de textuur van de huid te verbeteren, maar het breekt melanine ook af in kleine deeltjes die vervolgens naar de oppervlakte kunnen stijgen om af te schilferen of op natuurlijke wijze worden verwijderd door het lymfestelsel van het lichaam.

Wanneer kiest u voor een IPL laserbehandeling?

De IPL laserbehandeling kan voor diverse huidoneffenheden worden ingezet:

  • Huidverjonging
  • Acne
  • Oneffen huidtextuur
  • Rosacea
  • Zonschade
  • Port wijnvlekken
Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen

Welke resultaten kan ik verwachten na een IPL behandeling?

Overmatige pigmentatie en diffuse roodheid zullen drastisch verminderen en de huidtextuur en poriegrootte zullen verbeteren. De pigmentatie zal direct na de behandeling donkerder van kleur worden. Enkele dagen na de behandeling zullen de gepigmenteerde plekken een lichte korst krijgen (dit is een goed teken dat de behandeling heeft gewerkt). Daarna ziet de huid er gladder en frisser uit. Het kan zijn dat er nog enkele behandelingen nodig zijn om een glad en jeugdig uiterlijk te behouden.

Nadat de behandeling is voltooid, kunnen patiënten binnen 3-5 dagen een helderdere, gezonder uitziende huid verwachten. Patiënten kunnen enige roodheid op de huid ervaren die binnen enkele uren zal vervagen. Bij herhaalde sessies kunnen patiënten een egalere teint, minder onzuiverheden en een gladdere textuur verwachten. De behandeling zal patiënten ook helpen om een jeugdigere huid te behouden.

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik wil laseren?

Belangrijk is dat u niet gebruind bent voor de behandeling. Vier weken voor de eerste behandeling, gedurende het hele traject en tot 4 weken na de laatste behandeling mag u absoluut niet in de zon of onder de zonnebank. Daarnaast dient u elke ochtend minimaal factor 30 aan te brengen op het te behandelen gebied. Ook is het niet mogelijk om te laseren wanneer u een spraytan of zelfbruiner heeft gebruikt.

Gratis scan

Wat is de leeftijd van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de leeftijd van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze merken