Behandelingen

Fotona 4D Laser ®

Fotona 4D Laser ® is een baanbrekende laserbehandeling die een unieke combinatie van twee laser golflengten gebruikt om 4 verschillende “lagen” van de huid te behandelen. Hiermee wordt de huid sterk verstrakt waardoor je een jongere uitstraling krijgt. Deze behandeling vindt niet alleen op de huid plaats, maar ook van binnenuit! Met deze behandeling krijg je het effect van een facelift, maar dan zonder operatie. Nog een pluspunt: de behandeling levert langdurige resultaten op zodat je er lang plezier van hebt!

Gratis consult aanvragen
De behandeling

Fotona 4D Laser ® – voor échte huidverjonging

Hoe werkt de behandeling?
Bij de Fotona 4D Laser ® behandeling wordt gewerkt in vier stappen. De meest voorkomende tekenen van huidveroudering worden in de onderstaande vier stappen aangepakt, waarmee de huid van binnenuit strakker wordt gemaakt.

Stap 1(D)
De Fotona4D® behandeling begint in de mond, waar laserenergie wordt gebruikt om het verstrakkingsproces rond de mond en de kaaklijn op gang te brengen. Deze stap vermindert ook expressielijnen zoals de neus-lip plooien en rimpels. Net zoals een filler, maar dan natuurlijk!

Stap 2(D)
Vervolgens worden, als aanvulling op de behandeling in de mond, diepere imperfecties zoals diepe lijnen en pigmentvlekken behandeld om een fijne textuur en egale teint te krijgen.

Stap 3(D)
In stap drie wordt de huid verwarmd om een verstrakkend effect te creëren, hierbij wordt de huid optimaal verstevigd en gelift.

Stap 4(D)
In de laatste stap wordt een lichte laser peeling gedaan om de huid te verbeteren en imperfecties op het oppervlak aan te pakken. Je merkt meteen dat je huid er frisser en strakker uit zal zien.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
We kunnen pas nadat we jouw huid hebben gezien en geanalyseerd zeggen hoeveel behandelingen je exact nodig hebt, maar over het algemeen zien wij dat men 3 tot 5 behandelingen nodig heeft.

Na de behandeling
Na de behandeling kan je huid reageren op de behandeling. De huid kan wat rood zijn en trekkerig aanvoelen. Hydrateer en bescherm je huid zo goed mogelijk.

Losse stappen 4D als behandeling
De Fotona 4D behandeling bestaat uit vier verschillende stappen om echte huidverjonging te bereiken. Hieronder lees je uit welke stappen de behandeling precies bestaat.

Stap 1D – SMOOTHLIFTINTM
Met een soort buis van glas worden de wangen en huid rondom de mond behandeld vanuit de binnenkant van de mond, wat deze stap zeer uniek maakt! Wij behandelen op deze manier, vanuit de binnenkant, om maximale collageen stimulatie te bereiken.
Door het creëren van warmte bundels in de huid, trekt het collageen samen. Hiermee stimuleren we de aanmaak van collageen in de wangen, neus-lippenplooi en de lippen zelf. De huid wordt hierdoor elastischer en strakker. We gebruiken bij deze eerste stap van de 4D behandeling een niet-ablatieve Erbium:YAG laser.

Stap 2D – FRAC3Ⓡ
Vervolgens gaan we door naar de tweede stap. Hierbij behandelen we verschillende oneffenheden zoals pigmentvlekken en roodheid én egaliseren we de huid als het ware. Daarnaast wordt tijdens deze stap het effect van de intra-orale behandeling (van stap 1) versterkt en wordt de huidtextuur verbetert. Bij deze stap gebruiken we een Nd:Yag laser, waarbij op een gefractioneerde wijze warmte pieken in de huid worden afgegeven.

Stap 3D – PIANOⓇ
Bij deze stap gaan we nog even verder met de Nd:Yag laser, maar dan in een speciale “lange puls” modus. We verwarmen jouw huid waardoor de huid verstrakt wordt. Doordat we tijdens de behandeling de temperatuur van de diepere huidlagen kunnen aflezen, kunnen we de huid zodanig verwarmen naar de gewenste temperatuur, zodat de volledige dikte van de huidlaag verstrakt wordt. Deze stap van de behandeling voelt fijn aan!

Stap 4D – SupErficialTM
De laatste stap van deze behandeling betreft een peeling! Hiervoor gebruiken we een Erbium Yag laser waarmee de bovenste huidlaag gepolijst wordt en de dode huidcellen worden verwijderd. Oppervlakkige verkleuringen en oneffenheden worden van de huid verwijderd. Wij customizen deze stap volledig naar jouw huidconditie én het seizoen. In de zomer kunnen we bijvoorbeeld een lichte peeling doen (zonder down-time) en in de winter kunnen we hem intensiever maken (wel enige dagen down-time) om nog meer zichtbaar effect te krijgen op de huidstructuur.

Waarom is de Fotona Dynamis uniek?
De Fotona Dynamis is zeer speciaal omdat er met twee lasers in één systeem wordt gewerkt, namelijk met de 1064nm Nd:YAG laser en de 2940 nm Er:YAG laser. Door de twee lasers kunnen we tegelijkertijd op verschillende golflengtes werken en op verschillende huidlagen. Het lasersysteem van Fotona heeft daarnaast vele verschillende handstukken waardoor we allerlei veel voorkomende huidproblemen kunnen behandelen maar ook huidproblemen die wat minder bekend zijn. Over het systeem en over ieder handstuk is goed nagedacht. Het systeem is zeer innovatief en ook goed getest waardoor de behandelingen stuk voor stuk volledig veilig zijn. Alle aspecten van huidveroudering kunnen we ermee aanpakken. Niet alleen huidverslapping en rimpels, maar ook hangende oogleden en volumeverlies in de lippen. Kortom: wij zijn zeer blij dat we één van de weinige klinieken in Nederland zijn die met dit fantastische systeem kunnen en mogen werken.

Algemene info over de Fotona Dynamis     

Met dit multifunctionele systeem kunnen wij de huid op vele punten verbeteren! Denk hierbij onder andere aan huidverstrakking, het behandelen van littekens, het liften van de huid boven de ogen en ontharing. Maar ook couperose, pigmentproblemen en vaten in het gezicht en op de benen behandelen we met dit systeem.

In het verleden behandelden we een deel van deze huidproblemen ook al, maar met dit systeem kunnen we nog mooiere resultaten behalen! Het bijzondere aan dit systeem is dat we met twee complementaire golflengtes kunnen werken, namelijk met de 1064nm Nd:YAG laser en de 2940 nm Er:YAG. Een laser is toch een laser denk je misschien, maar niets is minder waar! Door de mogelijkheid om met dit systeem op verschillende golflengtes te werken, kunnen we ook op verschillende huidlagen werken. Sommige huidproblemen bevinden zich op meerdere huidlagen, die we nu tegelijk aan kunnen pakken! De combinatie van deze twee golflengtes zorgt voor een snel, zichtbaar mooi en langdurig resultaat.

BLOY Institute Amsterdam
Gratis scan

Wat is de leeftijd van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de leeftijd van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze merken