Behandelingen

Coming soon: Fotona Dynamis 4D®

vanaf november te boeken – bel ons voor jouw plek op de wachtlijst

Fotona4D® is een baanbrekende laserbehandeling die een unieke combinatie van twee laser golflengten gebruikt om 4 verschillende “lagen” van de huid te behandelen. Hiermee wordt de huid sterk verstrakt waardoor je een jongere uitstraling krijgt. Deze behandeling vindt niet alleen op de huid plaats, maar ook van binnenuit! Met deze behandeling krijg je het effect van een facelift, maar dan zonder operatie. Nog een pluspunt: de behandeling levert langdurige resultaten op zodat je er lang plezier van hebt!

De behandeling

Fotona4D® – voor échte huidverjonging

Hoe werkt de behandeling?
Bij de Fotona4D® behandeling wordt gewerkt in vier stappen. De meest voorkomende tekenen van huidveroudering worden in de onderstaande vier stappen aangepakt, waarmee de huid van binnenuit strakker wordt gemaakt.

Stap 1(D)
De Fotona4D® behandeling begint in de mond, waar laserenergie wordt gebruikt om het verstrakkingsproces rond de mond en de kaaklijn op gang te brengen. Deze stap vermindert ook expressielijnen zoals de neus-lip plooien en rimpels. Net zoals een filler, maar dan natuurlijk!

Stap 2(D)
Vervolgens worden, als aanvulling op de behandeling in de mond, diepere imperfecties zoals diepe lijnen en pigmentvlekken behandeld om een fijne textuur en egale teint te krijgen.

Stap 3(D)
In stap drie wordt de huid verwarmd om een verstrakkend effect te creëren, hierbij wordt de huid optimaal verstevigd en gelift.

Stap 4(D)
In de laatste stap wordt een lichte laser peeling gedaan om de huid te verbeteren en imperfecties op het oppervlak aan te pakken. Je merkt meteen dat je huid er frisser en strakker uit zal zien.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
We kunnen pas nadat we jouw huid hebben gezien en geanalyseerd zeggen hoeveel behandelingen je exact nodig hebt, maar over het algemeen zien wij dat men 3 tot 5 behandelingen nodig heeft.

Na de behandeling
Na de behandeling kan je huid reageren op de behandeling. De huid kan wat rood zijn en trekkerig aanvoelen. Hydrateer en bescherm je huid zo goed mogelijk.

Losse stappen 4D als behandeling
De Fotona 4D behandeling bestaat uit vier verschillende stappen om echte huidverjonging te bereiken. Hieronder lees je uit welke stappen de behandeling precies bestaat.

Stap 1D – SMOOTHLIFTINTM
Met een soort buis van glas worden de wangen en huid rondom de mond behandeld vanuit de binnenkant van de mond, wat deze stap zeer uniek maakt! Wij behandelen op deze manier, vanuit de binnenkant, om maximale collageen stimulatie te bereiken.
Door het creëren van warmte bundels in de huid, trekt het collageen samen. Hiermee stimuleren we de aanmaak van collageen in de wangen, neus-lippenplooi en de lippen zelf. De huid wordt hierdoor elastischer en strakker. We gebruiken bij deze eerste stap van de 4D behandeling een niet-ablatieve Erbium:YAG laser.

Stap 2D – FRAC3Ⓡ
Vervolgens gaan we door naar de tweede stap. Hierbij behandelen we verschillende oneffenheden zoals pigmentvlekken en roodheid én egaliseren we de huid als het ware. Daarnaast wordt tijdens deze stap het effect van de intra-orale behandeling (van stap 1) versterkt en wordt de huidtextuur verbetert. Bij deze stap gebruiken we een Nd:Yag laser, waarbij op een gefractioneerde wijze warmte pieken in de huid worden afgegeven.

Stap 3D – PIANOⓇ
Bij deze stap gaan we nog even verder met de Nd:Yag laser, maar dan in een speciale “lange puls” modus. We verwarmen jouw huid waardoor de huid verstrakt wordt. We verminderen ook gelijk plaatselijk wat vet (als je dit hebt), zoals bijvoorbeeld onder de kin. Doordat we tijdens de behandeling de temperatuur van de diepere huidlagen kunnen aflezen, kunnen we de huid zodanig verwarmen naar de gewenste temperatuur, zodat de volledige dikte van de huidlaag verstrakt wordt. Deze stap van de behandeling voelt fijn aan!

Stap 4D – SupErficialTM
De laatste stap van deze behandeling betreft een peeling! Hiervoor gebruiken we een Erbium Yag laser waarmee de bovenste huidlaag gepolijst wordt en de dode huidcellen worden verwijderd. Oppervlakkige verkleuringen en oneffenheden worden van de huid verwijderd. Wij customizen deze stap volledig naar jouw huidconditie én het seizoen. In de zomer kunnen we bijvoorbeeld een lichte peeling doen (zonder down-time) en in de winter kunnen we hem intensiever maken (wel enige dagen down-time) om nog meer zichtbaar effect te krijgen op de huidstructuur.

Pigmentbehandeling

Met onze Fotona Dynamis laserbehandeling kunnen we onder andere pigmentverstoringen zoals sproeten, ouderdomsvlekken, goedaardige moedervlekken en melasma behandelen. Een laser behandeling is een snelle, eenvoudige en minimaal invasieve oplossing om pigmentproblemen aan te pakken. De behandeling is zeer veilig en effectief, geschikt voor alle huidtypes en heeft minimale down-time. Uniek aan deze behandeling is dat door de selectiviteit van laserlicht, alleen pigment kan worden afgebroken en niet de cellen! Dit betekent dat pigment vernietiging kan plaatsvinden zonder de huid te ablateren.

Hoe werkt de behandeling?

De behandeling bestaat uit drie stappen.

Stap 1 – LICHTABSORPTIE
De laser produceert korte nanoseconden pulsen van intens licht die door de bovenste lagen van de huid heen gaan en selectief worden geabsorbeerd door het pigment in de laesie.

Stap 2 – PIGMENTVERBREKING
Het laserlicht wordt getransformeerd in fotoakoestische golven die het pigment(melanine) in kleinere deeltjes breken.

Stap 3 – PIGMENT VERWIJDEREN
Deze deeltjes worden vervolgens verwijderd door het eigen immuunsysteem van het lichaam waardoor de pigment beschadiging minder wordt of volledig verdwijnt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte en de diepte van de pigment beschadiging. Over het algemeen zie je na 1 behandeling al resultaat.

Na de behandeling
Na de behandeling ervaar je geen down-time. Uiteraard is het wel van belang om je huid zo goed mogelijk te beschermen tegen UV-straling door dagelijks een SPF te gebruiken.

Littekenbehandeling

Met onze Fotona litteken behandeling bieden wij een snelle en goede oplossing voor een egale huid! We pakken met deze laserbehandeling littekens aan die door acne, een operatie of andere schade aan de huid ontstaan zijn. Onze littekenbehandeling is zeer effectief én veilig. Daarnaast kunnen we zeer nauwkeurig te werk gaan op het litteken. De behandeling verbetert gelijk ook de huidtextuur en de teint!

Hoe werkt de behandeling?
De laserbehandeling van littekens is gebaseerd op een huidvernieuwingsprocedure. De Er:YAG laser wordt gebruikt voor zachte ablatie van littekenweefsel en activering van het collageen. Vooral acnelittekens reageren goed op behandelingen met een Er:YAG. Voor hypertrofische littekens laat klinisch onderzoek met de Nd:YAG-golflengte een verdere verbetering zien van het esthetische uiterlijk en de algehele weefsel kwaliteit van een litteken, inclusief erytheem, volume, buigzaamheid, enz.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Iedere huid en ieder litteken is anders. De grootte en de “leeftijd” van het litteken hebben invloed op het aantal benodigde behandelingen. Om een realistische inschatting te kunnen maken willen we het litteken graag zien tijdens een intake.

Na de behandeling
Na de behandeling kan de huid rood zijn en wat trekkerig aanvoelen. We adviseren om je huid goed schoon te houden en te hydrateren.

Couperose behandeling

Laserbehandelingen zijn zeer effectief voor het verwijderen van couperose. Het is de meest geschikte en efficiënte manier om couperose te verminderen, omdat er zeer specifiek gewerkt kan worden. Wij kunnen namelijk tot op de millimeter bepalen welk gebied we behandelen en dat is erg belangrijk bij couperose. We kunnen diep in de huid werken waarbij we enkel op de vaatjes werken en niet op de omringende huid.

Hoe ziet de behandeling eruit?
Met de Nd: YAG-laser kunnen we door middel van de lange puls de perfecte oplossing bieden voor de behandeling van couperose. Deze lange puls bereikt een diepte van 5-6 mm in de huid, waardoor zeer effectieve behandelingen mogelijk zijn. De behandeling kan een beetje gevoelig zijn, vergelijkbaar met kleine speldenprikjes op de huid.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Over het algemeen zijn er gemiddeld 5 behandelingen nodig. Het kan zijn dat er iets meer of minder behandelingen nodig zijn. Tijdens de intake kunnen we een betere inschatting maken over hoeveel behandelingen bij jou nodig zullen zijn.

Na de behandeling
Na de behandeling kan de huid rood en opgezwollen zijn. Ongeveer 2 weken na de behandeling is de huid genezen. Het dagelijks gebruik van een SPF is een must na het behandelen van couperose met laser. Daarnaast adviseren we je om na de behandeling een aantal dagen niet te sporten en op te passen met hitte zoals heet douchen of naar de sauna gaan om te voorkomen dat vaatjes onverhoopt toch weer openspringen.

Snurken – NightLase® behandeling

Goede nachtrust is super belangrijk. Met onze NightLase® behandeling kunnen we slaapapneu en snurken verhelpen op een snelle, effectieve en pijnloze manier. Door het gebruik van zacht, oppervlakkige Er:YAG-laser licht wordt de kwaliteit van jouw slaap sterk verbetert. De gepatenteerde Er:YAG-lasermodaliteit van Fotona optimaliseert de lengte van laserpulsen, waardoor warmte veilig in het mondslijmvlies weefsel kan doordringen. Het is zacht genoeg om te worden gebruikt op het gevoelige weefsel in de mond, maar sterk genoeg om klinisch effectieve verwarming te bieden.

Hoe werkt de behandeling?
Tijdens de NightLase® behandeling verwarmt laserlicht het weefsel, waardoor het weefsel strakker wordt wat leidt tot een verzwakking van het geluid van mensen die snurken en een vermindering van de effecten van slaapapneu.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Een volledige NightLase® kuur bestaat uit drie afzonderlijke behandelsessies over een periode van zes weken. Het is aangetoond dat de uiteindelijke resultaten van de behandeling tot een jaar aanhouden. Cijfers na onderzoek: na de tweede behandeling meldt meer dan 80% van de patiënten een verbetering van meer dan 50%. De gemiddelde verbetering na één behandelsessie is 45% en na de tweede sessie is 68%.

Na de behandeling
Na de behandeling is het (in de meeste gevallen) niet meer nodig om met een apparaat te slapen. De therapie kan na een jaar herhaald worden om de effectiviteit te behouden.

LipLase™

Volle lippen zonder fillers te gebruiken? Het kan met onze LipLase™ behandeling! Met deze behandeling geven we de lippen een vollere uitstraling. Dit doen we met een laserbehandeling die de aanmaak van collageen stimuleert. We behandelen hierbij zowel de binnenkant als de buitenkant van de lippen. We gebruiken geen naalden en je ervaart geen down-time van deze behandeling.

Hoe werkt de behandeling?
Om volumeverlies tegen te gaan wordt er bij de LipLase™ een laser gebruikt om de diepere huidlagen te verhitten zodat de collageenproductie wordt gestimuleerd. We behandelen de lippen aan de binnen- en buitenkant zodat we de collageenproductie van beide kanten maximaal kunnen stimuleren. Daarnaast behandelen we ook de huid rondom de lippen. Dit alles bij elkaar zorgt voor vollere lippen en een strakke huid rondom de lippen. De LipLase™ behandeling duurt ongeveer 20 minuten en is niet pijnlijk.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Na 3 tot 5 behandelingen kun je het beste resultaat verwachten. Naar verloop van tijd kun je de behandeling herhalen om de lippen weer wat extra volume te geven.

Na de behandeling
Na de behandeling kun je nog even de hitte van de laser op je lippen voelen en kan de huid licht gaan schilferen, maar er is geen sprake van echte down-time. Na ongeveer 3 tot 4 maanden is het resultaat zichtbaar. Na de behandeling kun je jouw lippen soepel houden door ze regelmatig in te smeren met een lippenbalsem.

Smooth Eye™

Met deze behandeling krijgen jouw ogen binnen no-time een frisse en jonge uitstraling! Met de SmoothEyeTM behandeling zorgen we ervoor dat fijne lijntjes en rimpels rondom jouw ogen verminderen en liften we het bovenste ooglid. Deze combinatie zal zorgen voor een open en jeugdige uitstraling! Laat jouw ogen meer spreken en stralen door deze behandeling waarbij we prachtige resultaten kunnen behalen, zonder injecties of een operatie.

Hoe werkt de behandeling?
De energie van de laser stimuleert de aanmaak van nieuw collageen in de huid en activeert tegelijkertijd het bestaande collageen. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van Fotona’s gepatenteerde Smoothmode™ waarmee energie veilig aan de huid kan worden afgegeven voor mooie resultaten zonder down-time!

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig, afhankelijk van jouw huidconditie en diepte van de lijnen en/of rimpels. We starten altijd met een uitgebreide intake zodat we je vooraf kunnen vertellen hoeveel behandelingen we denken dat je nodig hebt.

Na de behandeling
De meeste mensen ervaren geen down-time, maar in sommige gevallen is er sprake van minimale roodheid of zwelling na de behandeling en kan de huid wat uitdrogen. Het is mogelijk om binnen een week al verbetering te zien doordat we bestaand collageen hebben geactiveerd. De tweede fase van de huidverbetering is te merken tussen de 4 en 8 weken, aangezien het zo lang duurt voordat het nieuwe collageen is aangemaakt. Wij adviseren je om na de behandeling te zorgen voor een goede skin care routine en daar ook 2 keer per dag een oogcrème in op te nemen.

Waarom is de Fotona Dynamis uniek?
De Fotona Dynamis is zeer speciaal omdat er met twee lasers in één systeem wordt gewerkt, namelijk met de 1064nm Nd:YAG laser en de 2940 nm Er:YAG laser. Door de twee lasers kunnen we tegelijkertijd op verschillende golflengtes werken en op verschillende huidlagen. Het lasersysteem van Fotona heeft daarnaast vele verschillende handstukken waardoor we allerlei veel voorkomende huidproblemen kunnen behandelen maar ook huidproblemen die wat minder bekend zijn. Over het systeem en over ieder handstuk is goed nagedacht. Het systeem is zeer innovatief en ook goed getest waardoor de behandelingen stuk voor stuk volledig veilig zijn. Alle aspecten van huidveroudering kunnen we ermee aanpakken. Niet alleen huidverslapping en rimpels, maar ook hangende oogleden en volumeverlies in de lippen. Kortom: wij zijn zeer blij dat we één van de weinige klinieken in Nederland zijn die met dit fantastische systeem kunnen en mogen werken.

Algemene info over de Fotona Dynamis     

Met dit multifunctionele systeem kunnen wij de huid op vele punten verbeteren! Denk hierbij onder andere aan huidverstrakking, het behandelen van littekens, het liften van de huid boven de ogen en ontharing. Maar ook couperose, pigmentproblemen en vaten in het gezicht en op de benen behandelen we met dit systeem.

In het verleden behandelden we een deel van deze huidproblemen ook al, maar met dit systeem kunnen we nog mooiere resultaten behalen! Het bijzondere aan dit systeem is dat we met twee complementaire golflengtes kunnen werken, namelijk met de 1064nm Nd:YAG laser en de 2940 nm Er:YAG. Een laser is toch een laser denk je misschien, maar niets is minder waar! Door de mogelijkheid om met dit systeem op verschillende golflengtes te werken, kunnen we ook op verschillende huidlagen werken. Sommige huidproblemen bevinden zich op meerdere huidlagen, die we nu tegelijk aan kunnen pakken! De combinatie van deze twee golflengtes zorgt voor een snel, zichtbaar mooi en langdurig resultaat.

BLOY Institute Amsterdam
Gratis scan

Wat is de leeftijd van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de leeftijd van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

Onze merken