Behandelingen

Acne behandeling bij BLOY Institute

BLOY Institute werkt samen met de zorgverzekeraars waardoor de acne behandelingen door vrijwel alle zorgverzekeraars worden vergoed. Of een vergoeding voor u van toepassing is, kunt u zelf nalezen in de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering of navragen bij uw zorgverzekeraar.

De behandeling

Wat is acne en wat kan ik aan de acne doen?

Acne duidt op allerlei huidaandoeningen die we in de volksmond ook wel puistjes noemen. Er is een diversiteit aan oorzaken maar in ieder geval zijn het doorgaans de talgklieren die op de een of andere manier ontregeld raken, verstopt raken en kunnen gaan ontsteken.

Die ontstekingen worden veroorzaakt door de zogenaamde Propionibacterium acne. Gaat die ontsteking nog verder, samen met infecties, dan wordt pus gevormd en kunnen er abcessen ontstaan. Samen met acne zien we vaak mee-eters, black heads of white heads.

Gratis consult aanvragen

Hoe ontstaat acne?

Alhoewel veel studieboeken anders suggereren (achterhaald) blijkt nu uit honderden publicaties dat voeding minstens veel te maken heeft met het ontstaan van acne. De allergrootste boosdoeners worden gevormd door lactose (melk), varkensvlees, suikers en ranzige vetten (verbrande vetten).

Die combinatie van voeding, samen met hormonale veranderingen gedurende de puberjaren, kunnen het effect van bepaalde hormonen (IGF-1 en DHT) fors versterken waardoor er veel te veel talg wordt geproduceerd. Deze laten de talgklieren verstoppen en bieden zo een voedingsbodem voor bacteriën.

Die bacteriën zijn er overigens altijd, maar als de talgklieren verstopt raken en het immuunsysteem minder goed functioneert (door een overschot aan suikers/koolhydraten) ontstaat er een overwoekering met acne tot gevolg. Ook een gebrek aan zonlicht met bijbehorende tekorten aan vitamine D3 kan een forse invloed hebben. In de zomer komt er daardoor veel minder acne voor dan in de winter.

Verdere oorzaken acne

 • hormonale veranderingen in de puberteit
 • bacteriën (soms in combinatie met schimmels)
 • medicatie zoals de pil, spiraaltje en/of andere medicijnen
 • stress
 • contact met bepaalde stoffen zoals bijv. in cosmetica
Acne | BLOY Institute Amsterdam

Vergoeding voor acne

Acnebehandelingen worden vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bent u benieuwd of de acnebehandeling door uw zorgverzekeraar wordt vergoed? Neem dan contact met hen op of bekijk deze pagina.

Detox

Detox acne behandeling

Bij BLOY Institute zijn er verschillende behandelmethodes aanwezig voor het verminderen van acne. Denk hierbij aan diverse peelings, laser behandelingen en onze populaire Detox acne behandeling. De Detox acne behandeling is onder te verdelen in twee verschillende facials waarbij één van deze behandelingen een extra salicylmasker bevat. De specialist beoordeeld of dit noodzakelijk is.

PCA heeft speciaal voor de acne huid een facial ontworpen die helpt om de huid te ontgiften. PCA SKIN is al ruim 25 jaar de pionier op het gebied van huidverbetering. PCA Skin is een medisch georiënteerde verzorgingslijn met als doel een gezonde huid te ondersteunen en huidaandoeningen zoals acne te behandelen. PCA Skin Professionals zijn getraind om te bepalen welke combinatie van serums met ingrediënten als retinol, vitamine C, peptide en antioxidanten veilig zijn voor jouw huid. Doordat de actieve ingrediënten tot diep in de huidcellen doordringen kunnen wij op een zeer resultaatgerichte manier behandelen. De behandeling brengt de huid spoedig weer in balans door de huid te ontgiften en ontstekingen te verweken. De antibacteriële en ontstekingsremmende werking verfijnt en verfrist de huid.

De speciaal voor acne ontwikkelde facial is intensief en effectief. Door de korte duur (30 minuten) is de facial gemakkelijk in te plannen bij een drukke agenda.

Het beste bij acné is om behandelingen in een kuur vorm te doen. Wanneer de Detox behandeling elke 4 weken ondergaan wordt kunnen we de bacterie structureel verminderen waardoor we uw acné onder controle kunnen krijgen. Elke 4-6 weken een behandeling bij een specialiste ondergaan is sowieso het beste.

Wat heeft acne met voeding te maken?
Voeding met een insulinotroof effect lokt doorgaans acne uit. Insulinotroof betekent dat er veel insuline nodig is om de bloedsuikerspiegel op orde te krijgen. Vooral granen, koolhydraten met een hoog glycemische index, suikerhoudende voeding, frisdranken en melkproducten zijn verantwoordelijk voor dit probleem.

Resultaten:

 • Een diep gereinigde huid
 • Kalmeert de huid
 • Werkt ontstekingsremmend
 • Poriën worden verfijnd
 • Maakt de huid egaler
Gratis scan

Wat is de conditie van mijn huid?

Bent u benieuwd wat de conditie van uw huid is? Vraag dan direct een vrijblijvende gratis huidscan aan.

Gratis huidscan aanvragen
Wat wij doen

Behandelingen

Behandeling

Gezichtsbehandelingen

Onder leiding van huidspecialist Lindsay van der Looij voeren de hoogopgeleide huidexperts van BLOY Institute specialistische, resultaatgerichte behandelingen uit. Onze huidspecialistes bezitten veel kennis betreft de huid en beheren vele specialisaties.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Lichaamsbehandelingen

Bij BLOY Institute wordt een breed scala aan lichaamsverbeterende behandelingen uitgevoerd. De behandelingen zijn in korte tijd populair geworden, u kunt erop vertrouwen dat alle behandelingen op het allerhoogste niveau worden uitgevoerd.

Bekijk behandelingen
Behandeling

Injectables

Bij BLOY Institute kun je terecht voor injectable behandelingen. BLOY Institute is hiervoor een samenwerking aan gegaan met de zeer vooraanstaande Clinic 28 onder leiding van één van meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland

Bekijk behandelingen
Het perfecte cadeau!

BLOY Gift voucher

Op zoek naar het ideale cadeau voor een feestdag, verjaardag of een manier om iemand te bedanken? Met een BLOY gift voucher zit je altijd goed! Bestel hier uw BLOY gift voucher!

Bestel hier uw gift voucher
Nieuws en acties

Nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze merken