Skip to main content

Geschreven door Lindsay van der Looij – founder van BLOY Institute, huidspecialiste en dieet guru.

Vitamine C. We kunnen niet zonder. Vitamine C is belangrijk voor je weerstand, je energieniveau, de opname van ijzer in je lichaam maar ook voor een mooie gezonde huid. Vitamine C is een anti-oxidant die je lijf absoluut nodig heeft voor de vorming van bindweefsel en om vrije radicalen (denk stress, smog etc) te neutraliseren. Ons lichaam is zelf niet in staat om Vitamine C aan te maken.

Wat niet iedereen weet is dat Vitamine C een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van collageen. Collageen zorgt voor de volheid en stevigheid van onze huid en de aanmaak van collageen begint al rond ons 25ste levensjaar af te nemen. Het gebruik van Vitamine C in je skincare routine is daarom uiterst belangrijk om de collageen productie zo goed mogelijk op peil te houden en huidveroudering maximaal te vertragen.

Naast het op peil houden van de collageen aanmaak helpt Vitamine C ook de huid te beschermen tegen pigmentatie en voor wie last heeft van acne kan Vitamine C helpen om de huid rustiger te krijgen. Vitamine C heeft namelijk een ontstekingsremmende werking.

Welke producten bevatten nu Vitamine C

Vitamine C haal je uit je voeding, supplementen en bepaalde skincare producten.

Voeding

Een gebalanceerd en gezond dieet is essentieel. Vitamine C speelt een belangrijke rol binnen de samenstelling van je dieet. Vitamine C boost het immuunsysteem en helpt bij ontstekingen in het lichaam. In periodes van bijvoorbeeld veel stress en weinig slaap is het goed om extra Vitamine C tot je te nemen.

Vitamine C zit in fruit en groenten. Qua fruit zit je goed met citrusfruit, bessen, kiwi, aardbeien en passievrucht. Groenten die een hoge dosis Vitamine C bevatten zijn onder andere broccoli, spruitjes, rode paprika en boerenkool.

Volgens de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid heeft een volwassen persoon 70-80 mg Vitamine C per dag nodig.

 

Supplementen

Er zijn diverse supplementen voorhanden die helpen om voldoende Vitamine C binnen te krijgen. Zo kun je kiezen voor multi supplementen waar Vitamine C in is verwerkt zoals bijvoorbeeld Intravital van !QMS Medicosmetics of de Elixer van Cellics. Deze supplementen bevatten naast een hoge dosis collageen belangrijke antioxidanten en vitamines voor ons lichaam en de huid. Daarnaast zijn er ook losse supplementen voor Vitamine C. Laat je adviseren door een expert over wat de beste samenstelling voor jou is.

Skincare

Vitamine C wordt aan veel skincare producten toegevoegd. Let wel er is een groot verschil in het percentage Vitamine C wat is toegevoegd aan producten. Ook hier raad ik aan om je te laten adviseren door een specialist. Met name bij producten met een hoge dosis Vitamine C is het belangrijk om je te laten informeren over de werkzame stoffen en het juiste gebruik (in combinatie met andere producten) van deze producten. Anti-aging producten met een hoge concentratie Vitamine C dienen bij voorkeur in een pompflesje of tube te zitten om zo oxidatie van de werkzame stoffen te voorkomen.

Vitamine C in combinatie met Vitamine E is een krachtige samenstelling die de huid bescherming biedt en meteen op fijne lijntjes en oneffenheden werkt.

Consult

Meer weten? Kom langs op een vrijblijvend consult waarbij we een huidscan kunnen maken en waarbij de specialiste je kan adviseren over de juiste skincare producten, supplementen en behandelingen afgestemd op jouw huid en doelstellingen.

Leave a Reply