Skip to main content
Blog

Uitgelegd: waarom Ceramiden belangrijk zijn voor de huid

By mei 22, 2020januari 13th, 2021No Comments

Ceramiden zijn nog lang niet zo bekend en besproken als Collageen en Hyaluronzuur, maar het is zeker de moeite waard om er alles van te weten.  Ze hebben namelijk bewezen, unieke anti-aging eigenschappen doordat ze o.a. het vocht in je huid beter vasthouden. Laat dat nou net zo belangrijk zijn in de winter wanneer we veelvuldig klagen over een droge huid.

Ceramiden zijn vetten die van nature in onze huid voorkomen, we noemen deze vetten ook wel lipiden. Onze huid bestaat voor 50% uit van deze ceramiden en ze zorgen ervoor dat je huid mooi bij elkaar blijft. Ceramiden zorgen er voor dat het vocht beter door de huid wordt geabsorbeerd en beter wordt vastgehouden. Wanneer vocht beter wordt vastgehouden zorgt dit voor een volumineuze huid, met die jeugdige uitstraling.

Jong vs. oud
In je jonge jaren maakt het lichaam van nature genoeg ceramides aan, maar naarmate de jaren vorderen verdwijnt helaas ook onze jeugdige look.  Het lichaam zorgt niet langer meer voor ons, maar wij moeten voor ons lichaam gaan zorgen. Daarnaast zorgen schadelijke invloeden van buitenaf zoals zonlicht, vervuiling, roken en stress er voor dat de aanmaak van ceramiden wordt afgebroken.

Zonder ceramiden ‘valt’ je huid ‘uiteen’ 
Je kunt ceramiden vergelijken met bakstenen en cement, waarbij de huid de bakstenen zijn en de ceramiden het cement. De ceramiden houden, net als het cement de bakstenen bij elkaar houdt, de huid bij elkaar. Hiermee vormt het een beschermende laag om vochtverlies tegen te gaan en zichtbare schade van buitenaf wordt op deze manier door de ceramiden beperkt.

Daarom willen we, ookal worden we ouder, niet dat er een tekort aan ceramides ontstaat.

Ondanks dat in jouw huid de ceramides verminderen naarmate de leeftijd stijgt, kunnen zorgvuldig geformuleerde huidverzorgingsproducten met ceramiden je helpen de huidbarrière te versterken en de hydratatie te verbeteren. Aan de buitenkant houden ze de huid dan alsnog zoveel mogelijk gehydrateerd en samen.

Maar wat nog beter is, is het aanvullen van de ceramides in de huid zelf van binnen uit middels supplementen. De Cell Elixer van Cellics bevat een hoge dosering Phytoceramides. Phyto verwijst naar de mogelijkheid om je huid zelf weer ceramides aan te laten maken. Daarnaast helpen de plantaardige moleculen de huid te hydrateren van binnen uit naar buiten toe.

Een combinatie van Cellics met een huidverzorgingsproduct dat aan de buitenkant extra zorg draagt voor maximale hydratie en het behoud van de ceramiden is dé ultieme combinatie. Bij BLOY Institute hebben we diverse huidverzorgingsproducten met een hoog hydraterend vermogen. Laat je adviseren betreft welk product het beste past bij jouw huid.

Zelf op zoek naar de juiste creme? Zoek naar huidverzorgingsproducten waar het woord ceramiden letterlijk bij de ingrediënten vermeld staat. Omdat het zo’n fijne anti-aging werking heeft, laten fabrikanten dit graag zien als ingrediënt.

(gebaseerd op artikel van Cellics)