Skip to main content

Geschreven door Lindsay van der Looij – founding partner van BLOY, huidspecialiste en dieet guru.

De zomer is in volle gang en voor wie last minute nog even aan de bikini booty wil werken hebben we vandaag wat fijne tips voor je op een rij gezet. Start je hier vandaag nog mee dan geniet je zeker al in augustus van de eerste resultaten. Ben je al in topvorm gebruik dan deze tips om dit zo te houden. We lichten een aantal behandelingen uit die helpen om de contouren te verbeteren en te verstrakken en daarnaast lichten we het belang van supplementen toe. Tot slot geeft lieve Merel van Carlsburg, sport guru en auteur van het Rock Your Body boek, een paar fijne tips die je helpen binnen no time in shape te komen. We starten met voeding want voeding is de basis voor een gezond en sterk lijf.

Twee van mijn eigen favoriete voedingstips in de zomerperiode zijn het drinken van citroen water en het eten van veel vers fruit.

Iedere dag start ik de dag met citroen water (het hele jaar door). Ik pers een hele citroen uit en mix dit met (lauwwarm) water. Drink dit een half uur voor het ontbijt om je lichaam te reinigen en je metabolisme een boost te geven. Daarnaast helpt citroen water ook om de vetverbranding op gang te brengen. Drink het water wel met een rietje ivm schade voor je gebit. (Tip van de tandarts :)).

Tip 2 is het eten van vers vochtafdrijvend fruit en vochtafdrijvende groenten. In de zomerperiode voel en lijk je soms zwaarder omdat je meer vocht vast houdt. Vochtafdrijvend vers (onbespoten) fruit en verse groenten eten helpen je lichaam om overtollig vocht effectief af te voeren. Vergeet daarnaast niet om voldoende water te drinken. Dat klinkt als een tegenstelling wanneer je vocht vast houdt maar helpt juist om je lichaam te cleansen en vocht af te voeren.

Fruit tips:

Ananas / Perzik / Aardbeien / Vijgen / Druiven / Cranberry´s /Kiwi

Groente tips:

Tomaat / Wortel / Venkel / Komkommer / Beelselderij / Selderij

Merel heeft ook nog 3 fijne voedingstips met ons gedeeld voor een last minute plat buikje!

Don´t mix and match

Verschillende producten worden op verschillende manier verteerd. Logisch toch? Hoe meer verschillende producten (groenten + noten + kaas + vlees + pasta) je door elkaar eet, hoe lastiger jij het voor je lichaam maakt. Met als gevolg dat niet alles volledig wordt verteerd en vervolgens in je maag-darmkanaal ligt te gisten en ‘rotten’. Resultaat? Een opgeblazen buik!

Ook een licht te verteren product, zoals fruit, na een zware maaltijd kan oponthoud geven en gasvorming veroorzaken. Daardoor kun jij na het dessert onmogelijk je broek dicht krijgen of je buik rommelt je. Kies voor groenten met een stuk vlees of vis, óf kies voor groenten met aardappelen/rijst/pasta.

Speed up

Een platte buik? Dan is het belangrijk dat je voeding snel wordt verteerd. Water en vezels zijn heel belangrijk voor een snelle en regelmatige stoelgang. Daarom voeren plantaardige voeding afvalresten een stuk sneller af dan dierlijke producten die helemaal géén vezels en water bevatten. Dus… eat plenty of greens!

 

Suck it in

Klinkt misschien een beetje flauw, maar door rechtop te staan en door je navel in te trekken lijk je 5 kilo lichter. Je bent het nu al aan het proberen hé? Je traint dan stiekem ook je buikspieren waardoor je buik langzaam maar zeker in een strakke bikini body transformeert.

Shape that Booty

Icoone® behandelingen

De Icoone® biedt de nieuwste behandeltechniek voor een mechanische bindweefselmassage. Door de jaren heen verliest onze huid haar elasticiteit en wordt zij slapper. Met de Icoone® behandeling pakken we verslapping en cellulite aan. Daarnaast draagt de behandeling bij aan het verbeteren van de contouren. De Icoone® maakt optimaal gebruik van de behandeltijd voor een full body behandeling door middel van 2 applicatoren die tegelijkertijd ingezet kunnen worden.

De Icoone® geeft erg snel resultaat en je zult al een zichtbare versteviging van de huid waarnemen na 1 behandeling. We raden een kuur van 10 behandelingen aan en je kunt er voor kiezen dat je 2 behandelingen per week ondergaat voor het snelste resultaat. Start je vandaag nog dan ben je begin augustus al klaar met je kuur. Na de kuur is het wel zaak om 1 keer maand het resultaat bij te houden.

Venus Legacy Body behandelingen

De Venus Legacy Lichaamsbehandelingen bieden een pijnloze behandeling die gebruik maakt van radio-frequentie, magnetische puls therapie en Vari-Pulse technologie.

De radiofrequentie geeft de huid een liftend effect en de magnetische pulsen zorgen voor verstrakking en versteviging van de huid. Doordat er door de warmte nieuw collageen wordt gevormd is het effect langdurig en zijn we echt in staat om de huid van binnenuit te verbeteren.

De 4D Body Applicator helpt de vetverbranding op gang en hierdoor zijn we in staat om lokale vetophopingen aan te pakken en cellulite te verminderen. De Vari-Pulse technologie in de 4D Body-Applicator zorgt voor een stevige bindweefselmassage. Door middel van een vacuüm en pomp beweging hebben we een dieper bereik in de huid. Het bindweefsel wordt gestimuleerd om collageen aan te maken en we zijn in staat om vochtophopingen aan te pakken door effectieve lymfe drainage.

Na 1 behandeling zul je al zichtbare versteviging van de huid waarnemen en een vermindering van cellulite. Na de behandelkuur kun je genieten een prachtig resultaat in verstrakking van de lichaamscontouren verwachten. Na de behandelkuur zet het verbeteringsproces zich nog maanden voort. Ook hier raden we een kuur aan van 10 behandelingen waarna je overgaat op maandelijks onderhoud.

Benieuwd naar een van deze 2 behandelingen? Maak dan een afspraak voor een gratis intake en proefbehandeling en start deze maand nog voor een strakke booty in augustus.

Uiteraard zijn behandelingen alleen niet voldoende voor een optimaal resultaat. Het is belangrijk om goed en gezond te eten, voldoende te sporten en wij raden aan om collageen supplementen in te nemen.

Rock Your Body sport tips

Last but not least voldoende sporten en op de juiste manier sporten is de sleutel naar succes. Het leek ons dat ook erg leuk om sport guru Merel van Carlsburg van Rock Your Body om haar ultieme sport tips te vragen. Merel heeft samen met haar business partner Tessa het Rock Your Body boek geschreven voor geweldige work-outs. Voor dit boek hebben ze ook de handen ineengeslagen met de knappe Model Workout Trainer Jeroen Krak. Naast een hele reeks work-out informatie, tips én work-out video’s (opgenomen op Ibiza) waar je samen met ons en Jeroen kunt trainen, staat dit boek ook vol fijne receptjes.

Merel heeft een super handige mini workout met ons gedeeld die je gemakkelijke overal kunt inplannen; thuis en op vakantie. Binnen 10 minuten train je alle spiergroepen.

De workout bestaat uit 4 oefeningen à 10 herhalingen à 3 rondes

 1. Squat
 2. Knee push up
 3. Hip thrusters
 4. V-ups

1. SQUAT

Waarschijnlijk heb je deze vaak genoeg voorbij horen komen, maar hoe werkt zo’n squat nou echt? Het is heel belangrijk om de juiste houding aan te nemen, want als je verkeerd beweegt, train je je spieren verkeerd. Je zet je voeten op schouderbreedte en je tenen wijzen iets naar buiten. Duw je schouders naar achter en houd je rug recht. Span je buikspieren aan en beweeg je billen naar achteren. Zak dan naar beneden en weer omhoog, span je billen aan en duw ze naar voren als je boven bent.

Let op:

 • Dat je gewicht op je hakken blijft en niet naar je tenen verschuift.
 • Dat je knieën niet naar binnen vallen.
 • Heel belangrijk voor iedereen: billen lager dan je knieën. Drop it like it’s hot!

Tip: Wissel gewone squats af met plié squats. De voeten staan nu wat breder en de tenen wijzen naar buiten. Ideaal voor de billen en de binnenkant van je benen.

2. KNEE PUSH UP

Bijna hetzelfde als de welbekende normale ‘push up’, maar dan op je knieën. Je zorgt dat je lichaam in een mooie rechte lijn is vanaf je knieën tot aan je schouder. Je zakt met je ellenbogen langs je zij naar beneden totdat je borst bijna de grond raakt en je duwt je vervolgens weer uit ophoog.

Let op:

 • Houdt veel spanning op je buikspieren
 • Houdt je ellenbogen mooi langs je zij.
 • Zorg dat je rug recht blijft en niet inzakt naar een holle rug,

3. HIP THRUSTERS

Je gaat bij deze oefening liggen op je rug. Je plaatst je voeten dicht bij je billen en je legt je armen langs je zij met je handpalmen naar boven. Je duwt vervolgens je heupen omhoog, knijpt je billen samen en vervolgens breng je je billen weer naar de grond.

Let op: Voel jij je hamstring of je billen niet voldoen, dan zet je je hakken in de grond en duw je je billen omhoog.

4. V-UPS

Voor deze oefening blijf je liggen op je rug en je zorgt dat deze mooi recht is. Je spant je buikspieren goed aan en je brengt tegelijkertijd je benen en je handen in een gestrekte positie naar elkaar toe. Probeer met je handen je tenen aan te raken. Kom vervolgens weer terug in de beginpositie.

Vind je deze oefening te moeilijk, dan is er ook nog de easy V-up. Bijna net zo zwaar, alleen net even wat anders qua uitvoering. Je laat bij de easy V-up je benen gestrekt liggen op de grond. Mocht dit ook nog te zwaar zijn, kan je altijd nog kiezen voor crunches:

 • Breng je benen omhoog en houdt je knieën in een hoek van 90 graden.
 • Plaats je handen op je borst (of leg je handen onder je hoofd, trek niet aan je nek!)
 • Breng je hoofd, je schouders en je borst omhoog richting de knieën.
 • Kijk naar een vaste plek op het plafond en houdt je kin weg van je borst.
 • Breng je hoofd, je schouders en je borst weer naar beneden en herhaal 10 keer.

Cellics Elixer

Tot slot kunnen supplementen je resultaten ondersteunen. Bij BLOY Institute Skincare op de Willemsparkweg bieden we de Cellics Elixer aan. Om gemakkelijk en heel goed de collageen productie en kwaliteit van jouw collageen te verbeteren neem je iedere dag een schep Cellics Cell Elixer. Een schep Elixer bevast naast 6 gram collageen 26 ingredienten die de huid en cellen helpen te herstellen en op te bouwen. Suppletie helpt het resultaat van bodycontouring behandelingen icm sport en gezond eten een handje.