Skip to main content

Onze specialisten weten natuurlijk als geen ander hoe je een gezonde huid krijgt en behoudt. In een nieuwe reeks blogs laten we onze specialisten aan het woord en vertellen ze meer over hun favoriete behandelingen en producten. Vandaag is de beurt aan huidtherapeute Maaike Lammes. Zij is werkzaam bij BLOY Institute en geeft uitleg over de huidaandoening ´Striae´; want wat is het? En wat kun je er eventueel aan doen?

Wat is striae?
Striae zijn lijnvormige strepen/littekens op de huid. In het begin stadium zijn deze paars/rood en later verkleuren deze lijnen naar witte/huidkleurige lijnen. Deze lijnen ontstaan doordat de huid in een te korte periode te veel wordt opgerekt. Hierdoor ontstaan er scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel (de derde huidlaag). Striae ontstaat daardoor vaak bij zwangere vrouwen op de buik, tijdens een groeispurt in de puberteit, bij mensen die in een korte tijd veel aankomen en bij bodybuilders waarbij de spiermassa in een korte tijd erg is toegenomen. Door een combinatie te maken tussen de juiste behandelingen en producten is striae mooi te behandelen. Mits je op tijd begint met dit traject. Hoe langer de striae aanwezig is, des te lastiger het te behandelen is.

Kan je striae voor zijn?/Wat kun je zelf doen?
Belangrijk is om de huid zowel van binnen als van buiten sterk en stevig te houden. Door collageen supplementen dagelijks te gebruiken verstevig je het onderhuids bindweefsel en ontstaan er minder snel scheurtjes. Door collageen te gebruiken tijdens de behandelingen krijg je een mooier resultaat en herstelt de huid sneller na de behandeling. Belangrijk is om een hoge dosis collageen te nemen. Wij adviseren de Cell Elixer van Cellics waar 6000 mg collageen in zit. Daarnaast is het belangrijk om de huid van buiten te behandelen met de juiste crèmes, zoals met Celestetic.

Wanneer kan je het wel behandelen en wanneer niet?
Striae is eigenlijk een litteken in de huid. De mooiste resultaten kunnen worden behaald als een litteken behandeld wordt binnen 2 jaar. Na 2 jaar is er nog verbetering mogelijk, maar dit zal aanzienlijk minder zijn. Striae dat nog roodpaars van kleur is, is het mooiste te behandelen. Belangrijk is dus om zo snel mogelijk te starten met behandeling.

Welke behandelingen zijn geschikt?
Er zijn verschillende behandelingen geschikt voor het verminderen van striae. Zowel de venus viva als de dermapen zijn mooie opties om de huid mee te behandelen. Met deze behandeltechnieken worden er kleine gaatjes in de huid gemaakt, deze zijn met het blote oog niet zichtbaar. Hierdoor wordt het wondgenezingsproces geactiveerd waardoor er nieuwe, gezonde en sterke cellen worden geproduceerd. Het herstel gaat snel doordat de omliggende huid niet is aangedaan en hierdoor de huid sneller kan herstellen.

Hoe ziet het behandeltraject eruit?
Er zijn ongeveer 5-7 behandelingen nodig om het striae te verminderen. De behandeling zal elke maand worden uitgevoerd. Hoeveel behandelingen je precies nodig hebt is afhankelijk van meerdere factoren. Je bent altijd welkom voor een gratis consult waarbij wij een behandelplan op maat voor je opstellen! Klik hier voor het maken van een afspraak.

Welke resultaten kan men verwachten?
Ook dit is erg afhankelijk van meerdere factoren. Hoelang de striae al aanwezig is, hoeveel collageen er momenteel in de huid aanwezig is en of je al behandelingen hebt gedaan heeft allemaal invloed op het resultaat. Tijdens een consult kunnen we een gerichter advies en verwachtingspatroon schetsen.