Skip to main content

Geschreven door Lindsay van der Looij – founding partner van BLOY Institute, huidspecialiste en dieet guru.

Omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Er bestaan verschillende soorten Omega 3 vetzuren maar de 3 belangrijkste zijn:

ALA (alfa-linoleenzuur) – dit vind je in plantaardige oliën, vlees en groene bladgroente
EPA (eicosapentaeenzuur) – dit vind je in vis
DHA (docosahexaeenzuur) – dit vind je ook in vis

Omega-3 werkt ondersteunend voor alle processen in het lichaam en speelt een belangrijke rol bij het vertragen van het verouderingsproces. Het is lastig om voldoende EPA en DHA binnen te krijgen tenzij je dagelijks een aantal wilde vissen op je bord hebt liggen. Daarnaast is vis vandaag de dag niet altijd voldoende gezuiverd en bevat ze vaak veel kwik wat resultaat in een verminderde kwaliteit van visolie. Mijn advies daarom is om visolie in de vorm van supplementen toe te voegen aan je dieet. Let op een gezond en gebalanceerd dieet met Omega-3 vetzuren moet de basis zijn en dit kun je aanvullen met suppletie. Zorg dus voor voldoende groene bladgroenten in je dieet en wilde / biologische vette vis (bij voorkeur de kleine vissoorten zoals haring), schelp of schaaldieren.

Omdat het lastig is om voldoende vetzuren binnen te krijgen vanuit vis is het gebruik van visolie supplementen een goede aanvulling op je dieet. Mocht je om bepaalde redenen helemaal geen vis willen eten dan zijn visolie capsules een must om voldoende EPA en DHA binnen te krijgen.

Waar is visolie precies nuttig voor:

  • het versterkt het immuunsysteem
  • het ondersteunt de vitaliteit van je hart, hersenen en bloedvaten
  • het helpt bij hormonale balans en stemmingswisselingen
  • het helpt bij een gezond geheugen, focus en concentratie
  • het helpt bij de vetverbranding
  • het helpt om de cellen gezond te houden
  • het zorgt voor een mooiere en beter gehydrateerde huid
  • het werkt ontstekingsremmend

Omdat Omega-3 een belangrijke rol speelt bij de cel gezondheid vormt visolie een belangrijke basis voor de opbouw van een gezonde, glanzende en soepele huid. Omega kan ontstekingen verlagen en hulp bieden bij huidaandoeningen zoals acne, rosacea en eczeem. Daarnaast helpt het bij een droge huid, fijne lijntjes en roodheid. Vergeet niet dat de voeding altijd het belangrijkste blijft en dat je daarnaast moet opletten met producten die ontstekingen juist in de hand kunnen werken zoals een teveel aan (onnatuurlijk) suikerrijke producten (denk snoep, gebak, maar ook sausjes uit potjes etc).


Bij ons in de kliniek raden we Cell Omega aan van Cellics. Cell Omega bevat visolie uit Scandinavische wateren en heeft een totoxwaarde van 5. Dit betekent dat het een hele zuivere vorm is.

Het advies is om 2-3 capsules per dag toe te voegen aan je dieet. Wanneer je extra focus wilt op vetverbranding neem dan 3 x per dag een capsule in bij de maaltijd.

Je kunt bij ons ook terecht voor voedingsadvies. Nogmaals suppletie is geen vervanging maar een aanvulling op de dagelijkse nutriënten behoefte. Met onze speciale huidscan kunnen we bij BLOY Institute (geheel gratis) de voortgang van de huidverbetering in kaart brengen.

Voor een afspraak van een huidscan klik je hier en om online Cellics te bestellen klik je hier.