Skip to main content
Blog

Knappe switch naar BLOY

By september 24, 2020januari 13th, 2021No Comments

Het was 2012 toen ik van een behandelkamer aan huis in Brabant onder de naam KNAP Skincare, de grote stap zette een praktijkruimte te huren aan de Parnassusweg in Amsterdam. Na een aantal maanden merkte ik dat mijn clientèle bestand dusdanig aan het groeien was en er vraag kwam naar cosmetische behandelingen. De zaak maakte een enorme groei door, ik sloeg de handen ineen met mijn toenmalige zakenpartner en we namen het gehele pand over: KNAP Institute was geboren.

De salon draaide 6 jaar lang met schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten, ook breidde ons aanbod in behandelingen zich steeds meer uit.

Op dat moment hadden wij 4 behandelkamers tot onze beschikking en bleven wij verder groeien. De groei leidde voor mij tot het openen van een tweede vestiging: KNAP Skincare, op de Willemsparkweg 168. De locatie sprak mij erg aan door de goede ligging en de kruising met de leukste winkelstraat van Amsterdam-zuid; de Cornelis Schuytstraat. De zaak werd geopend op 25 september 2018, met direct een team van 8 medewerkers in dienst.

Vanaf kleins af aan had ik de droom groots in mijn vak te worden, ik had niet durven hopen dat het zo ver zou komen! Ik ben erg blij met mijn team en kijk trots toe hoe zij gepassioneerd aan het werk zijn en onze cliënten wegwijs maken in ons aanbod van huid- en lichaamsbehandelingen.

Toch komt succes niet zonder slag of stoot. Begin 2020 heeft ons bedrijf KNAP Institute aan de Parnassusweg flink geleden aan de gevolgen van COVID-19, dat helaas leidde tot het tijdelijk sluiten van onze 2 vestigingen. Het sluiten van de vestigingen resulteerde in het definitief moeten sluiten van de locatie aan de Parnassusweg in mei 2020, hier scheidde ook de wegen met mijn toenmalige zakenpartner.

Deze tijden waren erg pittig voor mij als persoon, maar vooral voor mijn bedrijf waar ik zoveel passie en liefde in had gestoken. De twee salons waren financieel niet aan elkaar verbonden waardoor ik al snel wist: we moeten door!

Met enorm veel steun en liefde van mijn personeel op de Willemsparkweg hebben wij binnen 4 weken een volledige rebranding kunnen realiseren. Met een nieuwe naam en dezelfde liefde en passie was het moment eindelijk daar: BLOY Institute was geboren.

Wij draaien, zijn open en onze cliënten zijn blij dat wij er weer zijn. En wij zijn nog lang niet klaar..

Getekend met veel liefs,
Lindsay van der Looij

Lindsay van der Looij van KNAP Institute naar BLOY Institute