Skip to main content

Onze specialisten weten natuurlijk als geen ander hoe je een gezonde huid krijgt en behoudt. In een nieuwe reeks blogs laten we onze specialisten aan het woord en vertellen ze meer over hun specialisme. Deze week aan het woord huidtherapeute Maaike. Ze is werkzaam bij BLOY Institute op de Willemsparkweg en ze behandelt onder andere haaruitval.

Wie is Maaike?

Ik ben Maaike Lammes en 21 jaar oud. Ik heb de studie huidtherapie afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Hier ben ik zowel medisch als cosmetisch opgeleid. Bij BLOY Skincare op de Willemsparkweg focus ik me vooral op de HIFU, microneedling, (diepe) peelings, mesotherapie, pigmentbehandelingen en sinds kort ook de XL Hair.

Kun je iets meer vertellen over de XL Hair behandeling?

XL Hair is een lokale behandeling die haarfollikels voedt en stimuleert. Het stopt haaruitval en activeert de groei van nieuwe haren. Deze behandeling is zowel geschikt voor mannen als vrouwen.

We injecteren een vloeistof in de hoofdhuid via micro injecties. Het product bevat hyaluronzuur en een biorevitalisatievloeistof bestaande uit een groot aantal (47) actieve ingrediënten zoals groeifactoren, koperpeptide, vitamine, antioxidanten, aminozuren, peptiden en sporenelementen die de haarfollikels voeden en reactiveren.

Belangrijk om te weten is dat we niet meer haar kunnen terug geven dan u ooit had. Had u vroeger een volle bos haar? Dan had u vroeger bijvoorbeeld 6 haren in een haarfollikel zitten. Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat op dit moment er nog maar 2 haren per follikel zitten. Hierdoor ziet het haar er dunner uit of ziet het er kaal uit. XL Hair kan ervoor zorgen dat dit weer 6 haren per follikel terug komen waardoor het haar weer voller is. Meer haar dan u ooit heeft gehad zullen we nooit kunnen maken (je kan bijvoorbeeld geen 8 haren ineens in de haarfollikel krijgen).

Hoe ziet de behandeling er precies uit?

Tijdens de behandeling brengen we de XL Hair in de hoofdhuid door middel van oppervlakkige injecties met de mesogun. Dit is een apparaat die elke keer een juiste dosering in de hoofdhuid brengt. De injecties zijn zo oppervlakkig dat je er bijna niks van voelt. De vloeistof wordt alleen geïnjecteerd op de plekken waar het haar begint uit te dunnen.

Wat zijn de oorzaken van haaruitval? Kun je hier iets meer over vertellen?

Er zijn verschillende vormen van alopecia (haaruitval). Alopecia androgenetica komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Bij mannen is het wetenschappelijk bewezen dat het ontstaat onder invloed van het androgeen dihydrotestosteron (DHT). Hierdoor worden de terminale haren vervangen voor vellus haar (dunne, ongepigmenteerde, zachte en korte haartjes) die uiteindelijk zullen uitvallen. Daarnaast worden er minder haren in de follikel geproduceerd. Bij mannen toont het klinisch beeld vooral haarverlies voor bij de ‘inhammen’ en op de kruin. Bij vrouwen is de oorzaak moeilijker aan te wijzen. De invloed van het mannelijke hormoon is nog niet wetenschappelijk bewezen. Bij vrouwen toont het klinisch beeld vooral haarverlies bij de scheiding. Deze vorm van alopecia is goed te behandelen met XL Hair omdat de haarfollikels nog aanwezig zijn, helemaal intact en niet verlittekend en omdat er geen duidelijke andere oorzaak is, zoals onderliggend lijden of medicatiegebruik.

Een andere vorm van alopecia is alopecia areata. Dit is een auto-immuunaandoening waarbij er pleksgewijs haar uitvalt. Het klinisch beeld toont 1 of meer ronde tot ovale schepbegrensde kale plekken. Deze vorm is niet te behandelen met XL Hair. Ook vormen van alopecia waarbij er sprake is van verlittekende haarfollikels kan XL Hair weinig doen.

Wat kan ik voor resultaten verwachten?

Als de behandeling geschikt is voor jouw oorzaak van haaruitval dan merk je meestal na 4-5 behandelingen dat het haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar. Pas na 6 maanden kan een goede evaluatie plaatsvinden of er nieuwe haargroei heeft plaatsgevonden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een behandeling voor mannen bestaat eerst uit 6 sessies en voor vrouwen uit 8 sessies waarbij de eerste 4 behandelingen wekelijks plaatsvinden en daarna eens per twee weken. Uit de klinische studie is gebleken dat met deze sessies de beste resultaten worden geboekt. Het gebied waar haaruitval plaats vindt wordt behandeld. Daarnaast krijg je producten mee voor thuis om het resultaat te ondersteunen. Na de behandelkuur ga je over op onderhouds behandelingen.

Voor de behandeling
Hier zie je de kleine haartjes komen.
Na 10 behandelingen (kuur + follow up behandelingen)

Waarom het verschil in het aantal sessies tussen mannen en vrouwen? 

Het verschil tussen mannen en vrouwen wordt bepaald door de verschillen in de hormoonhuishouding. Bij sommige indicaties / situaties kunnen meerdere behandelingen nodig zijn, bijvoorbeeld als iemand zich in de DHT piek bevind. Na een kuur is het belangrijk om iedere 6-8 weken voor een onderhoudsbehandeling te komen.

Heb je nog tips om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen?

Vooraf aan het behandeltraject krijgt de cliënt een haarspray en shampoo mee naar huis. De haarspray moet je elke dag gebruiken om de haarfollikels en hoofdhuid te voorzien van extra voeding. De shampoo moet worden gebruikt in de ochtend van de dag van de behandeling. De hoofdhuid wordt hierdoor voorbereid op de behandeling. De vloeistof die tijdens de behandeling zal worden geïnjecteerd kan hierdoor beter worden opgenomen in de haarfollikels en hoofdhuid. Het mooiste resultaat krijg je dus door de samenwerking tussen de cliënt en de behandelaar. Volg dus netjes het behandelplan voor thuis!

Wanneer kun je niet worden behandeld met XL Hair?

In een aantal gevallen is een behandeling met XL Hair geen optie. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult kunnen we dit meteen vaststellen.

Aantal indicaties wanneer behandeling niet mogelijk is:

1) Wanneer je allergisch bent voor een van de bestanddelen

2) Wanneer je een verlittekende vorm van alopecia hebt. Hierdoor zijn de haarfollikels dermate aangetast dat er geen nieuwe haren in kunnen groeien.

3) Wanneer je een huidziekte hebt

Wanneer je een aandoening hebt en-of medicijnen gebruikt dan is het belangrijk om dit altijd aan te geven tijdens het consult. Dit kan het resultaat namelijk beïnvloeden.

Bestaan er ook andere behandelingen om haaruitval tegen te gaan? Waarom is dit de beste behandeling?
Ja, er bestaan wel andere behandelingen, maar daar heb ik tot nu toe niet de gewenste resultaten van gezien. De XL hair is het enige product dat speciaal is samengesteld en ontwikkelt om de haarfollikels extra te voeden. En daarnaast het enige product waarvan ik de resultaten zelf heb gezien en je de nieuwe haartjes echt ziet komen.

Hoe reageren je cliënten op de behandeling zo ver?
Mijn clienten zijn tot nu toe erg enthousiast. Het is fantastisch om de eerste nieuwe haartjes te zien doorkomen! Het lastigste is dat je vooral geduld moet hebben, dit proces kost tijd, maar het resultaat is het helemaal waard!

Wat kost het? 

6 sessies man € 1200

8 sessies vrouw € 1320

Lees hier meer over deze behandeling