Skip to main content
Blog

HIFU – Mini facelift zonder snijden

By oktober 15, 2020januari 13th, 2021No Comments

Toen cosmetisch kliniek BLOY Institute (voorheen KNAP Skincare) in Amsterdam Zuid 2 jaar geleden opende wilden wij er zeker van zijn dat wij het juiste aanbod aan behandelingen konden bieden.
Hiervoor heeft Lindsay van der Looij (eigenaresse) veel research gedaan naar wat de trend op dit moment in ‘beauty Nederland’ is.
Al snel kwam ze uit bij de meest gewilde focuszone: het verstrakken van de kaaklijn, hals en het gelaat. Maar dan het liefste zonder te snijden of een zogenaamde downtime.

 

De HIFU – High Intensity Focused Ultrasound. (Neocure)

Wat doet de HIFU precies?
Huidveroudering bij celebrities lijkt vaak stil te staan. Sommige dames zien er zelfs nog mooier uit dan 10 of 20 jaar geleden. Dit is vaak het resultaat van een preventief anti-aging plan waarbij ultrasound behandelingen ondergaan worden.
HIFU werkt op basis van gefocaliseerde ultrasonen (geluidsgolven) technologie.
Wanneer de akoestische energie van geluidsgolven op een bepaalde diepte wordt gefocaliseerd stijgt de temperatuur voor heel kort tot boven de 65 graden. Deze stijging is voldoende om de cel vernieuwing en collageenproductie in de huid op gang te brengen.
De HIFU is in staat om de zogenaamde SMAS laag in de huid te verwarmen waardoor deze onmiddellijk verstrakt.
De SMAS laag ligt namelijk op de spierlaag. U kunt het vergelijken met sporten in de sportschool. Wanneer u veel traint, krijgt u meer spieren en wordt de huid ook strakker. Tijdens de HIFU behandeling stimuleren we de aanmaak van nieuw collageen in de SMAS laag waardoor de huid strakker wordt getrokken.

Daarnaast kunnen we op een veilige en heel gecontroleerde manier precies de juiste diepte energie afleveren daar waar het nodig is om de huid te liften en te verstrakken.
Omdat we de huid oppervlakkig geen ‘trauma’ aanbrengen is deze behandeling zonder downtime.

Wat zullen de resultaten zijn?
Wij van BLOY vinden een correct verwachtingspatroon en daarmee de resultaten het belangrijkste wat er is. Daarom beginnen wij altijd met een intake of een huidscan met onze huidtherapeute voorgaande de behandelingen om aan te geven wat de resultaten zullen zijn. Dit is namelijk verschillend per persoon.
Wat je kan verwachten is
een subtiele verstrakking van de kaaklijn, hals en het gelaat. Daarom wordt dit ook wel een mini facelift zonder te snijden genoemd.
De SMAS laag is precies die laag van het weefsel die chirurgen liften tijdens een chirurgische facelift.
Wij werken (van boven naar beneden) startende onder de ogen op het harde gedeelte (jukbeenderen) richting de wangen, kaaklijn en hals met alleen het strottenhoofd uitgesloten.

Wanneer zet je de HIFU in?
Wij adviseren de HIFU bij een verslapte huid. Helaas werkt de HIFU niet op bijvoorbeeld een wang met overtollig vel maar wanneer wij een huid zien waarbij de elastine is afgenomen zal deze behandeling juist zijn. Ook werkt de HIFU mooi op een huid met overtollig vet op de wangen, kaaklijn en hals.

Is de behandeling geheel pijn vrij en veilig?
Hier kunnen wij een direct antwoord op geven: de HIFU behandeling is niet pijn vrij.
Het zal een gevoelige behandeling zijn wat in ervaringen van cliënten wordt ervaren als een korte zenuwpijn, dit voelt branderig bij iedere puls die het apparaat af geeft. Dit zal voornamelijk op de botten van de kaaklijn zijn en het minste op het (vet)weefsel zelf.
Wij werken volledig veilig en hebben de juiste certificaten en trainingen gehad door Celestetics in België waardoor wij zeker weten veilig te werken. Dit is ook de reden dat wij niet op het voorhoofd en direct rondom de ogen behandelingen.
Hier zitten belangrijke zenuwknopen en de huid is hier simpelweg dunner en daarmee werk je niet risicoloos. Dit is dan ook de reden dat wij dit niet doen.

Lumify echo
Tijdens de eerste behandeling zullen we met de Lumify echo meten hoe dik de huid is en op welke diepte de SMAS laag ligt. Hierdoor kunnen we met de geluidsgolven op de juiste diepte behandelen. Daarnaast is de behandeling hierdoor volledig veilig en behandelen we niet te diep.

Wat is de continuïteit voor deze behandeling?
Voor de HIFU adviseren wij gemiddeld 3 behandelingen. Deze mogen in een continuïteit van 1 keer per 2 maanden achter elkaar. Hierna mag je eens per jaar de behandeling als onderhoud ondergaan.

Wat zijn de kosten van de HIFU?
De HIFU behandeling kost 480,- per behandeling.
Mocht je alle 3 de afspraken in één keer financieel afronden hebben wij de pakketprijs van 1300,-.

Dit zijn de meest gestelde vragen over de HIFU behandeling. Ben jij nou nieuwsgierig geworden of heb je vragen die hier niet beantwoord zijn? Voel je vrij om contact op te nemen via één van onze volgende kanalen:

BLOY Institute
Willemsparkweg 168a
1071HT Amsterdam

Telefoon: 020-8545161
E-mail: info@bloyinstitute.com
https://bloyinstitute.com/gezichtsbehandelingen/hifu-behandeling/

HIFU behandeling | BLOY Institute Amsterdam