Skip to main content
Blog

De cosmetisch artsen van Clinic 28 bij BLOY Institute Amsterdam

By maart 23, 2022No Comments

BLOY Institute werkt sinds juli 2020 samen met Clinic 28 én vormt zo de plek voor botox, fillers en huidverbetering in Amsterdam Oud-Zuid. De verfrissende en veilige behandelingen worden uitgevoerd onder leiding van één van de meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland; Drs. Fred. T.M. Tjan. Hieronder werken cosmetisch artsen Drs. Amber Zegveld en Drs. Elvera Meijer. Ben je benieuwd waarom BLOY Institute en Clinic 28 het totaalpakket bieden voor een frisse, verjongende en stralende huid? Vraag je je daarnaast af welke behandelingen er worden uitgevoerd? En kan je niet wachten om een kort interview met Drs. Amber Zegveld te lezen? Lees dan zeker dit artikel verder….

 

Het totaalpakket

De samenwerking tussen BLOY Institute en Clinic 28 is tot stand gekomen doordat Lindsay en Drs. Fred. T.M. Tjan een aantal jaar geleden met elkaar in gesprek raakten. Lindsay van der Looij heeft veel respect voor zijn behandelmethode en daarom heeft zij BLOY Institute gekoppeld aan Clinic 28. Zij waarderen elkaars kwaliteiten en kwamen tot de conclusie dat het totaalplaatje voor een mooie huid gevormd kan worden door de handen ineen te slaan. De behandelingen zijn met name gericht op de verfrissing, verjonging en uitstraling van het gezicht. Daarbij wordt er specifiek gekeken naar hoe het gezicht eruitziet en zo wordt een advies op maat opgesteld. Dit advies op maat bestaat uit een combinatie van de huidverbeterende behandelingen van BLOY én de behandelingen met injectables en fillers door de cosmetisch artsen van Clinic 28. De huidverbeterende behandelingen van BLOY kunnen bestaan uit bijvoorbeeld facials, peelings en laserbehandelingen. De behandelingen met injectables helpen met het verminderen van zichtbare rimpels, lijnen en plooien én zorgen daarnaast voor het herstel van volumes in het gelaat. Door deze gecombineerde aanpak van BLOY en Clinic 28 krijgen cliënten een fris en natuurlijk resultaat.

 

De behandelingen op een rij

Bij BLOY Insitute kun je terecht voor verschillende behandelingen op het gebied van injectables. Bij alle behandelingen is het uitgangspunt hetzelfde; een natuurlijk resultaat, passend bij de leeftijd en het unieke gezicht van de cliënt. Voordat je daadwerkelijk de behandeling aangaat wordt er samen met jou een behandelplan opgesteld zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Hieronder vind je de verschillende behandelingen op een rijtje:

 

Drie vragen aan cosmetisch arts Drs. Amber Zegveld

Wat is volgens jou belangrijk in de zoektocht naar een goede kliniek en/of arts?

‘Ik denk dat het voor cliënten heel belangrijk is om te kijken naar het kwalificatieniveau van een cosmetisch arts. Het is daarbij van belang om te kijken of een cosmetisch arts een beschermde titel heeft, daarmee bedoel ik de titel cosmetisch arts KNMG. Artsen die deze titel hebben, kunnen aantonen dat zij beschikken over expertise, kennis en kunde op het gebied van kwaliteit en veilig werken met injectables. Deze beschermde titel houdt het risico op complicaties zo klein mogelijk. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken wat cliënten zeggen. Wat zijn de reviews van een kliniek? Neem eens een kijkje op de site, zie je hier resultaten van vorige cliënten? Passen deze resultaten bij het beeld wat je zelf hebt?

Tot slot ben ik van mening dat het heel fijn is om alles onder één dak te hebben. Dus niet alleen een kliniek waar je terecht kunt voor injectables. Maar een kliniek waar je daarnaast ook de mogelijkheid hebt voor een aanvullende huid verbeterende behandeling. Alleen injectables of alleen huidverbetering bieden slechts een deel van het gewenste resultaat maar vormen vaak niet het totaalpakket. Voor deze gouden combinatie ben je bij BLOY Institute op het juiste adres. Om deze reden waardeer ik onze samenwerking enorm.

 

Je bent cosmetisch arts. Dit is een beroep op het gebied van geneeskunde, esthetiek & communicatie. Waarom past dit zo goed bij jou?

‘Wat ik zo leuk vind aan mijn beroep is dat ik met een combinatie van goed luisteren en goed kijken naar degene die voor mij zit, een heel groot verschil kan maken in hoe degene zich voelt. Het mooie aan dit vak is dat ik mensen kan helpen om er frisser, minder vermoeid en minder getekend uit te laten zien. Daarnaast waardeer ik de samenwerking tussen mijn cliënten en mijzelf. Ik ga namelijk vaak een behandelrelatie aan voor een langere periode waarbij ik samen met de cliënt samen werk naar het uiteindelijke doel. Het leuke is dat je continue gecombineerd bezig bent; het achterhalen van iemands hulpvraag én daar vervolgens ook een praktisch oplossing bij vinden.

 

Kun je een mooi voorbeeld geven van een cliënt die jij hebt geholpen naar het uiteindelijk doel en geïdealiseerde resultaat?

Er kwam onlangs een vrouw bij mij langs die haar partner was verloren en door een zware periode van rouw en enorm verdriet ging. Dit verdriet tekende enorm in haar gezicht. Gezamenlijk stelen we een plan op met als doel: het verdriet op het gezicht te verminderen en een vrolijkere uitstraling te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat als je je verfrist voelt en je in de spiegel kijkt met een goed gevoel, je je ook beter zal gaan voelen. Ik heb een gecombineerde behandeling uitgevoerd. Deze bestond als eerste uit botox injecties om de fronsspieren te ontspannen. Ten tweede injecteerde ik hyaluronzuur fillers om de vermoeidheid onder de ogen te verminderen en op het jukbeen zo een lift te creëren. Als laatste gebruikte ik een biostimulator-filler van polymelkzuur die haar collageenproductie een enorme boost gaf waardoor de huid van de wangen en de kaaklijn is verstevigd. Op drie verschillende niveaus heb ik dus de huid verstevigd, gelift en de zichtbare lijntjes verzacht. Dit gaf overall een minder hangende en verdrietige uitstraling. Tot slot had de cliënt last van wat kleine couperose plekjes. Deze zijn door de huidtherapeuten van BLOY door middel van een laserbehandeling verwijderd waardoor de huid nu een egale kleur heeft.

 

Welk advies zou je iedere cliënt van BLOY graag mee willen geven?

Mijn nummer één tip tegen huidveroudering is om iedere dag zonnebrand, factor 30 of 50, te smeren. Naast de beschadigende werking van Uv-straling, draagt het ook bij aan een algehele huidveroudering door afbraak van collageen. Ook als het wat minder mooi weer is, is het van belang om goed te smeren en zonnebrand in je dagelijkse skin care routine te verwerken.