Skip to main content
Blog

Cosmetisch arts Amber Zegveld aan het woord

By oktober 19, 2020maart 23rd, 2021No Comments

In de wereld van beauty is er de laatste jaren een enorme groei in de vraag naar cosmetische behandelingen zoals lip fillers, B in de frons of sculptra behandelingen.
BLOY Institute werkt  in Amsterdam Oud Zuid samen met Clinic 28  onder leiding van één van de meest gerenommeerde cosmetisch artsen van Nederland: Drs. Fred. T.M. Tjan.
Hieronder werken Drs. Elvera Meijer en Drs. Amber Zegveld.
Wij spraken dokter Amber Zegveld over de meest gestelde vragen in haar vakgebied.

Waarom ben je gaan werken aan cosmetisch arts?

Cosmetische geneeskunde is een heel veelzijdig vak waarbij je samen met de cliënt een behandelplan uitstippelt om ervoor de zorgen dat mensen van buiten uitstralen hoe ze zich van binnen voelen. Dit is heel dankbaar werk waarbij je een langdurige behandelrelatie met iemand opbouwt. Na mijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ben ik in eerste instantie gaan werken op de afdeling gynaecologie in het Spaarne Ziekenhuis waar ik veel chirurgische vaardigheden heb opgedaan. Ook ben ik werkzaam geweest binnen het vakgebied van de dermatologie. Omdat ik het stukje persoonlijke aandacht in het ziekenhuis miste en ik een passie heb voor esthetiek, heb ik de overstap gemaakt naar de cosmetische geneeskunde. Ieder gezicht is anders en iedereen heeft andere wensen dit houdt mijn werk afwisselend en uitdagend.

Hoe gaat een consult te werk en hoe bepaal je wanneer je fillers en of B adviseert?

Tijdens het consult kijk ik naar de wensen van de cliënt, wat de bijzondere kenmerken zijn in het gezicht en welke tekenen van veroudering er zichtbaar zijn. Aan de hand daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit kan zijn met B of fillers. Of bijvoorbeeld met een laser. Voor een mooi resultaat is vaak een combinatie van behandeling het beste. B is voor het verzachten van dynamische rimpels. Met fillers kan je volumeverlies herstellen. Juist een combinatie van beide geeft een gebalanceerd en natuurlijk resultaat.

Wat is een skinbooster?

Een skinboosters zorgt voor een langdurige en diepe hydratatie van de huid daar waar dat het meest nodig is. Hierdoor verbetert de huidkwaliteit en krijgt de huid haar mooie en natuurlijke gloed terug.
Skinboosters kun je gebruiken in het gezicht. Ze zijn ook heel geschikt voor de huid van de hals en de handrug. Het is een hyaluronzuur filler met een lage viscositeit waardoor deze hoog in de huid kan worden ingebracht. Het hyaluronzuur heeft een grote waterbindende capaciteit waardoor de elasticiteit van de huid verbetert en de droogtelijntjes verdwijnen.

Het optimale resultaat krijg je door de behandeling na 1 maand nogmaals te herhalen.

Jullie werken veel met Sculptra, waarom?

Sculptra is een filler die bestaat uit polymelkzuurmoleculen. Het unieke van Sculptra is dat het de huid aanzet tot het maken van eigen collageen. Dit geeft een langdurige verbetering van de stevigheid en een lift van de huid. Het aangemaakte collageen is blijvend, ook als de filler helemaal uit het lichaam verdwenen is. Het resultaat ontstaat geleidelijk omdat de aanmaak van collageen tijd kost. Hierdoor is het resultaat ook natuurlijk wat past bij de werkwijze van Clinic 28. 

Waarom zijn er zoveel soorten fillers?

Er zijn veel verschillende soorten fillers zodat je verschillende behandelindicaties optimaal kunt behandelen. In het gezicht zitten veel verschillende structuren en afhankelijk van het gebied dat je behandelt, kun je kiezen voor een stevigere of zachtere filler. Om bijvoorbeeld extra projectie te krijgen van het jukbeen gebruik je een stevige filler. Wil je echter een fijn rimpeltje opvullen, gebruik je een zachtere filler. Juist de combinatie van fillers met verschillende eigenschappen geeft een mooi en langdurig resultaat.

Wat vind je van draadlift?

Een draadlift geeft een lift van de huid zonder dat een operatie nodig is. Het is voor een cosmetisch arts een mooie behandeling om verslapping van de huid aan te pakken. Met behulp van veilige oplosbare hechtdraadjes met kegeltjes van polymelkzuur, die onder de huid worden geplaatst, wordt de huid op een subtiele manier gelift. De hersteltijd van deze behandeling is minimaal en het resultaat langdurig doordat het polymelkzuur de huid zelf aanzet tot aanmaak van collageen. De welbekende hamsterzakjes, de hals en kaaklijn kunnen met behulp van deze techniek behandeld worden.

Wat is jouw favoriete filler voor de lippen?

Mijn favoriete filler voor de lippen is een hyaluronzuur filler met een lage viscositeit. Dit zorgt ervoor dat de lippen soepel aanvoelen en dat de filler op een natuurlijke manier met de lippen meebeweegt. Dat is erg belangrijk in een gebied dat tijdens praten continue beweegt. Zo krijg je een prachtig vol en natuurlijk resultaat waar je lang plezier van hebt. Hyaluronzuur verbetert ook de textuur van de lippen wat een zachte uitstraling geeft. Het resultaat van de lipfiller blijft tot een jaar na behandeling zichtbaar.

Welke behandeling vind jij het mooist voor een vermoeide blik?

Als er sprake is van een vermoeide blik kan een fillerbehandeling van de traangootjes echt een opfrisser geven. Veel mensen hebben last van donkere, ingevallen kringen onder de ogen. Dit ontstaat door volumeverlies onder het oog. Een hyaluronzuur filler kan dit volumeverlies herstellen en die storende wallen verminderen.
Ook het opvullen van ingevallen slapen met Sculptra en een B-behandeling rondom de ogen kunnen bijdragen aan een meer open blik.

Wat kan je doen om je B langer goed te houden?

B is een medicijn dat ervoor zorgt dat dynamische rimpels verzachten. Dit effect treedt in doordat B de spieren die we gebruiken bij expressie tijdelijk ontspant. De werking van B houdt gemiddeld drie tot zes maanden aan en verdwijnt geleidelijk.
Er zijn helaas geen specifieke tips om ervoor te zorgen dat het effect van B langer aanhoudt aangezien de effectduur bij ieder persoon anders is. Wel is bekend dat het effect van een vervolgbehandeling langer aanhoudt. Dus het regelmatig bijhouden van een B-behandeling geeft een langduriger resultaat.

Amber Arts | BLOY Institute Amsterdam