Skip to main content
Blog

Acne, wat te doen?

By oktober 7, 2020januari 13th, 2021No Comments

Acne, wat te doen?

Acne is een veel voorkomend probleem bij onze cliënten.
Als je hier last van hebt, heb je waarschijnlijk al vaak gegoogeld op ‘tips tegen acne’, ‘hoe kan je acne voorkomen’ of ‘acne op latere leeftijd’.
Hier ga ik je voor ééns en voor altijd mee helpen in 3 stappen. Deze tips zijn cruciaal in de weg naar een rustige huid zonder ontstekingen.

Stap 1: De oorzaak van acne
Waar komt je acne vandaan? Is dit je voeding, zijn dit je hormonen of gebruik je de verkeerde producten?
Let op: voeding is bepalend voor de huid. De producten die je moet vermijden wanneer je last hebt van acne:
1. Suikers
2. Zuivel (In soja producten zitten oestrogenen die je hormonen eventueel uit balans zouden kunnen brengen. Neem het zekere voor het onzekere en ga voor haver of amandel producten.)
3. Alcohol

Al deze producten brengen namelijk je hormoonspiegel uit balans.
(Dikke tip: Check het boek ‘Herstel je hormonen in 10 stappen – Vivian Reijs’ voor de uitgebreide materie over hormonen.)

Stap 2: Behandeltraject acne.
Wanneer je je een beetje ingelezen hebt over acne en waar het voor jou eventueel vandaan zou kunnen komen ga je over tot actie: De schoonheidsspecialist.
Dit is waar wij in het verhaal komen. Bij ons hebben wij een uitgebreid behandelplan voor je acne behandelingen. Het liefste plannen we allereerst een kosteloze huidscan met intake in om er zeker van te zijn dat je het juiste behandeltraject in gaat. Mocht dit het geval zijn dan gaan we aan de slag!

1.
Acne detox behandeling. Dit is een facial van 40 minuten waarin we de huid (uit)reinigen en de huid de juiste verzorging geven op basis van de status van de huid op dat moment. Hierna brengen wij een masker aan om de huid weer terug op conditie te laten komen.
Na deze behandeling kan je ietwat rood zijn op de uitgeknepen plekjes en eventueel de komende 2 dagen iets vervellen. Dit is minimaal.

2.
Een peeling. Wat dat nou precies is? Je moet het zien als een waterige vloeistof vol effectieve stoffen (zoals zuren) die door middel van een stevig watje, wattenstaaf of kwast op de huid worden aangebracht en tot diepere huidlagen dringt: de stekel-laag van de epidermis. Het zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden weggehaald, de tussenstof tussen de cellen loslaat en je zo de celdeling stimuleert waardoor je het bekende ‘perzik huidje’ tevoorschijn haalt. Houd onze blogs in de gaten voor meer informatie over peelings! Deze chemische peeling adviseren wij ééns in de 4 tot 6 weken uit te voeren tot het gewenste resultaat wanneer de acne niet meer actief is. Gemiddeld is dit zo’n 4 keer. Let op: Na 48u ga je vervellen en dit kan maximaal een week aanhouden. Tip: Neem het nazorg kitje en de Thoclor 1 mee voor sneller herstel!

3.
De Skinpen behandeling. Dit is onze kers op de taart. Deze micro-needling behandeling zorgt ervoor dat wanneer je actieve acne weg is je de achtergebleven littekens of ‘putjes’ in de huid weer mooi egaal maakt. Fijne lijntjes worden direct meegepakt en wat al helemaal fijn is aan deze behandeling dat je maar 2 dagen een downtime hebt met ietwat roodheid. Ook voor deze behandeling geldt eens per maand uitvoeren voor 4 maanden achter elkaar.

Stap 3: Thuisbehandeling acne
Met deze derde en laatste stap gaat het erom dat je thuis je behandeling voortzet.
Hiermee bedoelen we natuurlijk niet letterlijk de behandelingen van de salon maar wél de producten en de zuurtjes waarmee we werken. Zo zorg je dat je je huid op een goede manier blijft behandelen en verzorgen waardoor je veel minder kans hebt dat de ontstekingen snel terug komen.
Wij bij BLOY Institute werken met de acne producen van PCA Skin en Obagi Medical.
Beide merken werken dus met de welbekende zuren bijvoorbeeld salicylzuur en/of glycolzuur om de huid zijn afgifte te latenbehouden.
De essentiële producten op een rij:
Reiniging, tonic, serums (let op: deze gaan het verschil maken), dag- en nachtcrème en je zonnebescherming.
De zonnebescherming tijdens acne behandelingen is een must. Dit omdat je de huid gevoeliger maakt door alle zuurtjes die je gebruikt en de huid zo kans heeft op pigmentschade.
Hiernaast zijn wij ervan overtuigt dat een vitamine A crème: retinol voor de huid hét anti-inflammatoire recept is voor de huid. Dit werkt op anti-age, acne, roodheid en pigment.

Als laatste tip: Houd vol!

Ben jij nou nieuwsgierig geworden naar onze tips, behandelingen en producten?
Al onze behandelingen worden uitgevoerd door onze schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten bij BLOY Institute in Amsterdam Zuid. Wil je je afspraak maken?
Check dan onze website.
Bel naar ons: 020-8545161
Voel je vrij om langs te komen in de winkel: Willemsparkweg 168a 1071HT Amsterdam
(Kruising Cornelis Schuytstraat en Koninginneweg)

Medewerker | BLOY Institute Amsterdam