Skip to main content

Skinpen behandeling

Wilt u de huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime? Maak dan kennis met de nieuwe SkinPen micro-needling behandeling op basis van Collageen Inductie Therapie.

Maak een afspraak
Skin scan
Op basis van jouw huidscan creeëren wij een persoonlijk behandelplan.
Persoonlijk behandelplan
Op basis van jouw huidscan creeëren wij een persoonlijk behandelplan.
Getrainde professionals
Onze experts zijn gediplomeerde schoonheidsspecialisten met meer dan 600 uur training.
Maak een afspraak

Wat is de SkinPen?

De SkinPen is een medische micro-needling systeem. Het is tevens goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné littekens. De behandeling is geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische micro-needling behandelingen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Wanneer zie ik resultaat?

Na iedere behandeling ziet u verbetering. Ongeveer 4 weken na een SkinPen kuur zullen de eerste echte huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van collageen en de uitwerking hiervan, kan echter tot een jaar doorwerken.

Heeft de behandeling een downtime?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren al afnemen. De herstel periode is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Na de behandeling krijgt u 2 nazorgproducten mee om het herstel te bevorderen. Deze producten zijn in de prijs inbegrepen. De huidtherapeute zal u uitleggen hoe u de producten dient te gebruiken.

Na enkele dagen kan de huid lichte schilfering vertonen door de afstoting van dode huidcellen. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur zijn in vergelijking met de niet behandelde huid. Na verloop van tijd kleurt dit bij.

Vergoedingen voor Skinpen?

Behandelingen voor littekens worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Wilt u meer informatie over vergoedingen en wilt u weten of de Skinpen behandeling wordt vergoed? Bekijk dan deze pagina of neem contact op met uw eigen zorgverzekeraar.