Skip to main content

Nordlys (Ellipse)
IPL Laser – pigmentatie

Naarmate we ouder worden, is het gebruikelijk dat mannen en vrouwen donkere of verkleurde plekken op de huid krijgen. Deze op pigmentatie gebaseerde aandoeningen kunnen optreden als gevolg van beschadiging door de zon, veroudering, littekens of hyperpigmentatie, en ze kunnen frustrerend zijn om alleen te behandelen. Voor onze cliënten die de teint willen egaliseren en pigmentatie willen bestrijden, bieden we met trots een verscheidenheid aan Nordlys (Ellipse) Intense Pulsed Light behandelingen aan die een moderne oplossing bieden voor een ongelijkmatige teint en donkere vlekken

Maak een afspraak
Advies
Kom langs voor een advies gesprek met een van onze huidtherapeuten.
Persoonlijk behandelplan
Op basis van het advies gesprek creeëren wij een persoonlijk behandelplan.
Getrainde professionals
Onze experts zijn gediplomeerde schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten met meer dan 600 uur training.
Maak een afspraak

Welke resultaten kan ik verwachten na een IPL behandeling?

Acne duidt op allerlei huidaandoeningen die we in de volksmond ook wel puistjes noemen. Er is een diversiteit aan oorzaken maar in ieder geval zijn het doorgaans de talgklieren die op de een of andere manier ontregeld raken, verstopt raken en kunnen gaan ontsteken.

Die ontstekingen worden veroorzaakt door de zogenaamde Propionibacterium acne. Gaat die ontsteking nog verder, samen met infecties, dan wordt pus gevormd en kunnen er abcessen ontstaan. Samen met acne zien we vaak mee-eters, black heads of white heads.

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik wil laseren?

Alhoewel veel studieboeken anders suggereren (achterhaald) blijkt nu uit honderden publicaties dat voeding minstens veel te maken heeft met het ontstaan van acne. De allergrootste boosdoeners worden gevormd door lactose (melk), varkensvlees, suikers en ranzige vetten (verbrande vetten).

Die combinatie van voeding, samen met hormonale veranderingen gedurende de puberjaren, kunnen het effect van bepaalde hormonen (IGF-1 en DHT) fors versterken waardoor er veel te veel talg wordt geproduceerd. Deze laten de talgklieren verstoppen en bieden zo een voedingsbodem voor bacteriën.

Die bacteriën zijn er overigens altijd, maar als de talgklieren verstopt raken en het immuunsysteem minder goed functioneert (door een overschot aan suikers/koolhydraten) ontstaat er een overwoekering met acne tot gevolg. Ook een gebrek aan zonlicht met bijbehorende tekorten aan vitamine D3 kan een forse invloed hebben. In de zomer komt er daardoor veel minder acne voor dan in de winter.

Hoe verminderen Nordlys (Ellipse) IPL-behandelingen ongewenste pigmentatie?

Nordlys (Ellipse) IPL maakt gebruik van hoogenergetische lichtpulsen om de bovenste huidlagen binnen te dringen en de collageenproductie in de lagere huidlagen te stimuleren. Het is van cruciaal belang om deze lagere huidniveaus te bereiken, aangezien donkere vlekken of bruine vlekken het gevolg zijn van de natuurlijke productie van bruin pigment of melanine door uw huid in deze lagere huidniveaus. Nordlys (Ellipse) IPL stimuleert niet alleen de aanmaak van collageen om de textuur van de huid te verbeteren, maar het breekt melanine ook af in kleine deeltjes die vervolgens naar de oppervlakte kunnen stijgen om af te schilferen of op natuurlijke wijze worden verwijderd door het lymfestelsel van het lichaam.