Skip to main content

Fotona Dynamis® 4D

Fotona Dynamis® 4D is een baanbrekende laserbehandeling die een unieke combinatie van twee laser golflengten gebruikt om 4 verschillende “lagen” van de huid te behandelen. Hiermee wordt de huid sterk verstrakt waardoor je een jongere uitstraling krijgt. Deze behandeling vindt niet alleen op de huid plaats, maar ook van binnenuit! Met deze behandeling krijg je het effect van een facelift, maar dan zonder operatie. Nog een pluspunt: de behandeling levert langdurige resultaten op zodat je er lang plezier van hebt!

Maak een afspraak
Advies
Kom langs voor een advies gesprek met een van onze huidtherapeuten.
Persoonlijk behandelplan
Op basis van het advies gesprek creeëren wij een persoonlijk behandelplan.
Getrainde professionals
Onze experts zijn gediplomeerde schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten met meer dan 600 uur training.
Maak een afspraak

Uit welke stappen bestaat de behandeling precies?

De Fotona 4D behandeling bestaat uit vier verschillende stappen om echte huidverjonging te bereiken.

 • Stap 1D – SMOOTHLIFTINTM
  Met een soort buis van glas worden de wangen en huid rondom de mond behandeld vanuit de binnenkant van de mond, wat deze stap zeer uniek maakt! Wij behandelen op deze manier, vanuit de binnenkant, om maximale collageen stimulatie te bereiken.
  Door het creëren van warmte bundels in de huid, trekt het collageen samen. Hiermee stimuleren we de aanmaak van collageen in de wangen, neus-lippenplooi en de lippen zelf. De huid wordt hierdoor elastischer en strakker. We gebruiken bij deze eerste stap van de 4D behandeling een niet-ablatieve Erbium:YAG laser.
 • Stap 2D – FRAC3Ⓡ
  Vervolgens gaan we door naar de tweede stap. Hierbij behandelen we verschillende oneffenheden zoals pigmentvlekken en roodheid én egaliseren we de huid als het ware. Daarnaast wordt tijdens deze stap het effect van de intra-orale behandeling (van stap 1) versterkt en wordt de huidtextuur verbetert. Bij deze stap gebruiken we een Nd:Yag laser, waarbij op een gefractioneerde wijze warmte pieken in de huid worden afgegeven.
 • Stap 3D – PIANOⓇ
  Bij deze stap gaan we nog even verder met de Nd:Yag laser, maar dan in een speciale “lange puls” modus. We verwarmen jouw huid waardoor de huid verstrakt wordt. Doordat we tijdens de behandeling de temperatuur van de diepere huidlagen kunnen aflezen, kunnen we de huid zodanig verwarmen naar de gewenste temperatuur, zodat de volledige dikte van de huidlaag verstrakt wordt. Deze stap van de behandeling voelt fijn aan!
 • Stap 4D – SupErficialTM
  De laatste stap van deze behandeling betreft een peeling! Hiervoor gebruiken we een Erbium Yag laser waarmee de bovenste huidlaag gepolijst wordt en de dode huidcellen worden verwijderd. Oppervlakkige verkleuringen en oneffenheden worden van de huid verwijderd. Wij customizen deze stap volledig naar jouw huidconditie én het seizoen. In de zomer kunnen we bijvoorbeeld een lichte peeling doen (zonder down-time) en in de winter kunnen we hem intensiever maken (wel enige dagen down-time) om nog meer zichtbaar effect te krijgen op de huidstructuur.