Skip to main content

Sculptra

Sculptra is een ander type filler dan hyaluronzuur. Sculptra zet namelijk het lichaam zelf aan tot de productie van nieuw collageen. De huid zal zichzelf met de duur verbeteren en voller, steviger en elastischer worden. Het resultaat is een jonger fris uiterlijk.

Maak een afspraak
Skin scan
Op basis van jouw huidscan creeëren wij een persoonlijk behandelplan.
Persoonlijk behandelplan
Op basis van jouw huidscan creeëren wij een persoonlijk behandelplan.
Getrainde professionals
Onze experts zijn gediplomeerde schoonheidsspecialisten met meer dan 600 uur training.
Maak een afspraak

Wat is Sculptra precies?

Sculptra is een biologisch afbreekbaar polymelkzuur. Dit melkzuur stimuleert de vorming van collageen in ons lichaam waardoor de huid voller en steviger zal worden.

Zie ik direct resultaat na een behandeling met Sculptra?

Direct na de behandeling ziet u resultaat maar na een paar dagen zal dit resultaat tijdelijk afnemen. De huid begint dan zelf collageen aan te maken en het uiteindelijke resultaat is dan na een aantal weken weer zichtbaar en zal langdurig aanhouden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit hangt af van de indicatie en de doelstelling. In overleg met uw behandelend arts wordt er een individueel behandelplan opgesteld. Meestal zijn er 3-4 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat waarbij u jaarlijks een touch up behandeling ondergaat.

Is een behandeling met Sculptra pijnlijk?

De behandeling kan soms licht gevoelig zijn. U krijgt echter altijd een goede verdoving waardoor u zo min mogelijk ongemak ervaart.

Hoelang blijft het effect van Sculptra?

Het effect van Sculptra-behandelingen is duurzaam en kan gemakkelijk twee tot drie jaar aanhouden. In de tussentijd gaat het verouderingsproces natuurlijk wel gewoon door en kan het wenselijk zijn om een tussentijds een touch up behandeling te plannen. Sculptra is na twee jaar volledig door lichaamseigen collageen vervangen.