Skip to main content

PCA Detox

PCA heeft speciaal voor de acne huid een facial ontworpen die helpt om de huid te ontgiften. PCA SKIN is al ruim 25 jaar de pionier op het gebied van huidverbetering. PCA Skin is een medisch georiënteerde verzorgingslijn met als doel een gezonde huid te ondersteunen en huidaandoeningen zoals acne te behandelen.

Maak een afspraak
Skin scan
Op basis van jouw huidscan creeëren wij een persoonlijk behandelplan.
Voorzorg
Alhoewel veel studieboeken anders suggereren (achterhaald) blijkt nu uit honderden publicaties dat voeding minstens veel te maken heeft met het ontstaan van acne.
Behandeling
De Detox acne behandeling is onder te verdelen in twee verschillende facials waarbij één van deze behandelingen een extra salicylmasker bevat.
Resultaten:

 • Een diep gereinigde huid
 • Kalmeert de huid
 • Werkt ontstekingsremmend
 • Poriën worden verfijnd
 • Maakt de huid egaler
Maak een afspraak

Wat is acne en wat kan ik aan de acne doen?

Acne duidt op allerlei huidaandoeningen die we in de volksmond ook wel puistjes noemen. Er is een diversiteit aan oorzaken maar in ieder geval zijn het doorgaans de talgklieren die op de een of andere manier ontregeld raken, verstopt raken en kunnen gaan ontsteken.

Die ontstekingen worden veroorzaakt door de zogenaamde Propionibacterium acne. Gaat die ontsteking nog verder, samen met infecties, dan wordt pus gevormd en kunnen er abcessen ontstaan. Samen met acne zien we vaak mee-eters, black heads of white heads.

Hoe ontstaat acne?

Alhoewel veel studieboeken anders suggereren (achterhaald) blijkt nu uit honderden publicaties dat voeding minstens veel te maken heeft met het ontstaan van acne. De allergrootste boosdoeners worden gevormd door lactose (melk), varkensvlees, suikers en ranzige vetten (verbrande vetten).

Die combinatie van voeding, samen met hormonale veranderingen gedurende de puberjaren, kunnen het effect van bepaalde hormonen (IGF-1 en DHT) fors versterken waardoor er veel te veel talg wordt geproduceerd. Deze laten de talgklieren verstoppen en bieden zo een voedingsbodem voor bacteriën.

Die bacteriën zijn er overigens altijd, maar als de talgklieren verstopt raken en het immuunsysteem minder goed functioneert (door een overschot aan suikers/koolhydraten) ontstaat er een overwoekering met acne tot gevolg. Ook een gebrek aan zonlicht met bijbehorende tekorten aan vitamine D3 kan een forse invloed hebben. In de zomer komt er daardoor veel minder acne voor dan in de winter.

Verdere oorzaken acne

 • hormonale veranderingen in de puberteit
 • bacteriën (soms in combinatie met schimmels)
 • medicatie zoals de pil, spiraaltje en/of andere medicijnen
 • stress
 • contact met bepaalde stoffen zoals bijv. in cosmetica

Vergoeding voor acne behandelingen

Acnebehandelingen worden vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bent u benieuwd of de acnebehandeling door uw zorgverzekeraar wordt vergoed? Neem dan contact met hen op of bekijk deze pagina.

Detox acne behandeling

Bij BLOY Institute zijn er verschillende behandelmethodes aanwezig voor het verminderen van acne. Denk hierbij aan diverse peelings, laser behandelingen en onze populaire Detox acne behandeling. De Detox acne behandeling is onder te verdelen in twee verschillende facials waarbij één van deze behandelingen een extra salicylmasker bevat. De specialist beoordeeld of dit noodzakelijk is.

PCA heeft speciaal voor de acne huid een facial ontworpen die helpt om de huid te ontgiften. PCA SKIN is al ruim 25 jaar de pionier op het gebied van huidverbetering. PCA Skin is een medisch georiënteerde verzorgingslijn met als doel een gezonde huid te ondersteunen en huidaandoeningen zoals acne te behandelen. PCA Skin Professionals zijn getraind om te bepalen welke combinatie van serums met ingrediënten als retinol, vitamine C, peptide en antioxidanten veilig zijn voor jouw huid. Doordat de actieve ingrediënten tot diep in de huidcellen doordringen kunnen wij op een zeer resultaatgerichte manier behandelen. De behandeling brengt de huid spoedig weer in balans door de huid te ontgiften en ontstekingen te verweken. De antibacteriële en ontstekingsremmende werking verfijnt en verfrist de huid.

De speciaal voor acne ontwikkelde facial is intensief en effectief. Door de korte duur (30 minuten) is de facial gemakkelijk in te plannen bij een drukke agenda.

Het beste bij acné is om behandelingen in een kuur vorm te doen. Wanneer de Detox behandeling elke 4 weken ondergaan wordt kunnen we de bacterie structureel verminderen waardoor we uw acné onder controle kunnen krijgen. Elke 4-6 weken een behandeling bij een specialiste ondergaan is sowieso het beste.

Wat heeft acne met voeding te maken?

Voeding met een insulinotroof effect lokt doorgaans acne uit. Insulinotroof betekent dat er veel insuline nodig is om de bloedsuikerspiegel op orde te krijgen. Vooral granen, koolhydraten met een hoog glycemische index, suikerhoudende voeding, frisdranken en melkproducten zijn verantwoordelijk voor dit probleem.

Wat zijn de resultaten van de acne behandelingen?

 • Een diep gereinigde huid
 • Kalmeert de huid
 • Werkt ontstekingsremmend
 • Poriën worden verfijnd
 • Maakt de huid egaler